Educație

Biblioteca de cartier combate violenta «de cartier»

Iulia Nicolaie
8 dec 2008 684 vizualizări
Programul Bibiloteca de cartier-spatiu de educatie comunitara , finantat cu suma de 4.503 lei de catre organizatia IREX, a contribuit la cresterea calitatii in educatie dar mai ales la constientizarea si reducerea violentei fizice si verbale in scoli.

Grupurile tinta ale programului au fost copiii din cartierul Sud si familiile acestora. Astfel, 30 de elevi au tradus texte din limba engleza, cu privire la intimidarea scolarilor si agresiunile ce au loc in cadul scolii, spatiu care ar trebui sa fie destinat acumularii de cunostinte. Scopul acestor actiuni a fost sa informeze elevii si parintii despre astfel de situatii din alte tari si despre cum se rezolva problema agresiunii asupra copiiilor in alte colturi ale lumii. Dezbaterile au avut ca interlocutori atit elevii cit si parintii si profesorii, pentru a asigura dezvoltarea unui mediu sigur si propice educatiei, atit in cadrul unitatilor scolare dar si in comunitate, mai ales avind in vedere faptul ca zona Sud este binecunoscuta pentru actele de violenta juvenila ce au loc deseori. Inchiderea proiectului s-a facut cu o campanie de stopare a violentei, sustinuta de scolile din cartierul Sud, "Nicolae Iorga" si "Alexandru Vlahuta". Copiii s-au implicat activ in campanie prin impartirea de fluturasi si alte materiale informative in interesul comunitatii, iar la final au fost rasplatiti cu diplome de participare din partea Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu". Urmatorul pas pe care il va face Biblioteca din Sud va fi organizarea unor cursuri de formare in utilizarea calculatorului, dupa cum a anuntat Liliana Mocanu, directorul filialei. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.