Educație

Se coace Salonul Literar Dragosloveni

Valentin Muscă
5 dec 2008 516 vizualizări
Intre Mos Nicolae si Mos Craciun, Directia pentru Cultura va organiza o noua editie a "Salonului Literar Dragosloveni", singura manifestare culturala nascuta la nord de Milcov si contaminata intr-o mai mica masura de galbeaza Mioritei

"Editia din acest an va avea loc pe 13 si 14 decembrie. Am ales sa organizam «Salonul Literar Dragosloveni» la jumatatea lunii decembrie, sa treaca alegerile, nu cumva manifestarea sa fie politizata ca alte evenimente culturale confiscate de oamenii politici. Ca si in ceilalti ani, vom avea printre invitati cei mai importanti scriitori si editori ai momentului si in cele doua zile vom organiza 10 lansari de carte si tot atitea prezentari de lucrari aparute in acest an. De asemenea, vom dezveli bustul poetului Dumitru Pricop in Parcul Schumann, incercind astfel sa inauguram o alee a poetilor vrinceni", ne-a spus Paraschiv Usturoi, directorul Directiei pentru Cultura. Si editia 2008 se va desfasura dupa canonul editiilor precedente. In prima zi va avea loc o masa rotunda pe o tema de actualitate din lumea culturii, prezentari si lansari de carte. A doua zi se va merge la casa memoriala a scriitorului Alexandru Vlahuta de la Dragosloveni. Vor fi prezenti editorii revistelor "Convorbiri literare", "Dacia Literara", "Luceafarul", "Contemporanul", "Euphorion", "Antares", "Bucovina" si zeci de scriitori din tara si nu numai. Printre autorii care vor lansa lucrari la Focsani ii amintim pe Doina Popa, Florin Paraschiv, Alexandru Cucereanu, Ioan Dumitru Denciu, Ioan Panait, Adrian Alui Gheorghe, Angela Baciu, Petre Cimpoiesu, Aura Christi si Liviu Ioan Stoiciu. Simbata va fi prezentat filmul "Scriitori pe Calea Regala" si se va dezveli bustul poetului Dumitru Pricop in Focsani. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.