Educație

Alecu Gh. Croitoru, omagiat la Bucuresti

Valentin Muscă
4 dec 2008 753 vizualizări
Omul de film va primi titlul de cetatean de onoare al comunei Sihlea

Nascut pe 8 decembrie 1933, in satul Bogza, comuna Sihlea, Alecu Gh. Croitoru este unul din cei mai importanti oameni de film nascuti in partile Vrancei. Ca si ceilalti oameni de cultura si arta din acest judet, Alecu Gh. Croitoru a fost de putine ori invitat si omagiat cum se cuvine de autoritatile judetene. In ceasul al XII-lea, edilii din Sihlea au decis sa-i acorde titlul de cetatean de onoare. Si nu oriunde, ci la Bucuresti, in prezenta celor care-i apreciaza opera. "A venit timpul sa ne cinstim valorile. Cineastul Alecu Gh. Croitoru va fi omagiat la sala Eforie din Bucuresti. Cu aceasta ocazie va primi si titlul de cetatean de onoare al comunei Sihlea", ne-a spus Paraschiv Usturoi, directorul Directiei pentru Cultura si unul din initiatorii acestui gest recuperator. Alecu Gh. Croitoru a debutat ca actor, a jucat pe scena Nationalului bucurestean, a regizat zeci de filme si a scris scenariile la mai multe piese de teatru si film, dintre care amintim doar, "Merii salbatici" (1964), "Virstele omului" (1969), "Razbunarea" (1972), "Miezul fierbinte al piinii" (1983), "Cautatorii de aur" (1986), "Viata ca o poveste" (1987). La acest ceas aniversar, cind omul de film Alecu Gh. Croitoru adauga o petala bughetului de ani frumosi, ii dorim «Ani Multi Fericiti» si poate intr-o zi se va gasi cineva sa-i omagieze pe acesti oameni si la ei acasa, acolo unde s-au nascut si de unde au plecat pentru ca generatiile nascute in capitalismul salbatic sa vada ca pot iesi si din Vrancea oameni. (Valentin MUSCA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.