Educație

Tezele cu subiect unic s-au desfasurat fara probleme

Iulia Nicolaie
4 dec 2008 837 vizualizări
Copiii spun ca subiectele au fost accesibile, mai ales ca au avut de descris o zi insorita de toamna sau un prieten de familie

Prima teza cu subiect unic din acest an le-a dat emotii elevilor de clasele a VII-a si a VIII-a. Subiectele au fost elaborate conform programei scolare parcurse pina la data desfasurarii tezei. Intre alte cerinte, elevii de clasa a VII-a au avut scris o compunere despre o zi insorita de toamna, iar cei de clasa a VIII-a au trebuit sa evidentieze trasaturile unui prieten de familie. Directorii scolilor sustin ca nu au fost probleme si ca prezenta elevilor la teste a fost de aproape 100 %. "Nu au fost nici un fel de probleme privind desfasurarea tezelor cu subiect unic. La noi, un singur elev de clasa a VII-a a lipsit. Elevii spun ca subiectele nu au fost foarte grele", declara directorul Scolii "Ion Basgan", Tiberiu Dima. Nici copiii nu prea au fost luati prin surprindere de subiecte, chiar daca a fost cam mult de scris. "Cred ca voi obtine o nota buna, dar am avut emotii la inceput", ne-a marturisit o eleva a Scolii nr. 2. "Nu au intervenit situatii delicate deoarece copiii au fost pregatiti din timp, astfel ca erau obisnuiti cu tipul acesta de subiect. Noi am mai facut si simulari in prealabil pentru a-i familiariza cu modelul testarii", a precizat directoarea Scolii "Anghel Saligny", Sultana Voicu. Si directorul Scolii "Duiliu Zamfirescu" a declarat ca lucrurile au decurs bine. Elevii mai au de trecut citeva probe de foc, pe 11 decembrie la matematica, iar pe 16 decembrie cei de clasa a VIII-a vor avea de ales intre proba de istorie si geografie.

Meditatiile fac diferenta

Parintii continua sa fie reticenti la ideea ca teza e corectata si de un profesor de la clasa, iar meditatiile private fac adesea diferenta intre notele obtinute de copii. "Daca eu nu am posibilitati sa platesc meditatii particulare, situatia copiilor mei este grava pentru ca profesorii se rezuma doar la a preda materia in timpul orelor si atit. Explicatii detaliate si practica nu fac cu elevii decit pe bani. In clasa, profesorul se adreseaza elevilor astfel: Ati inteles? Daca nu ati inteles, asta e...", declara un parinte dezamagit de sistemul educational. Tezele vor fi corectate in maxim patru zile. Profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza, impreuna cu elevii, in prima ora de clasa dupa primirea rezultatelor de la centrul de evaluare, tezele si rezultatele obtinute la acestea. în urma acestei analize, elevii pot depune eventualele contestatii la comisia din unitatea de invatamint, in cel mult sapte zile de la data primirii in scoala a rezultatelor. Baremul de evaluare va fi postat pe site-ul http://subiecte2008.edu.ro. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.