Educație

Postliceala Vasile Alecsandri , acreditata de ARACIP

Iulia Nicolaie
2 dec 2008 5325 vizualizări
Scoala Postliceala Sanitara Vasile Alecsandri Focsani a fost acreditata de ARACIP pentru alte doua profiluri

O singura scoala postliceala din Vrancea a fost acreditata. Evaluarea unitatilor postliceale cu profil sanitar din Focsani a debutat la inceputul lunii noiembrie, iar pentru acreditarea de catre Consiliul Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamintul Preuniversitar (ARACIP) s-au inscris doua scoli postliceale, respectiv "Vasile Alecsandri" si "Carol Davila". In urma evaluarii doar Scoala Postliceala Sanitara "Vasile Alecsandri" Focsani, care tocmai a implinit 12 ani de la infiintare, a indeplinit criteriile de acreditare. Astfel, potrivit directorului Constantina Negoita, incepind cu data de 25 noiembrie, cei interesati pot obtine aici si calificari de asistent medical generalist sau asistent medical de farmacie, pe linga calificari de tehnician maseur, asistent social sau cosmetician. In scoala isi desfasoara activitatea 47 de cadre didactice, printre care doctori, asistenti medicali si profesori de gradul I. Unitatea de pe strada Gloriei este dotata cu laboratoare, sali de clasa moderne si sali de demonstratie, dupa cum a precizat directorul intr-un comunicat de presa. "Intre anii scolari 1996 - 2008 au frecventat cursurile scolii noastre un numar de 1.745 de elevi. Dintre acestia, 1.545 au absolvit scoala cu examene si diploma. Dintre absolventi, 70 % au fost incadrati in spitalele din judetul Vrancea si in tarile din Uniunea Europeana cu care avem contracte de colaborare", declara directorul unitatii, prof. drd. Constantina Negoita. La nivel national, ARACIP a acreditat doar cinci astfel de unitati de invatamint. Daca tot a obtinut acreditarea, scoala postliceala organizeaza, intre 3 si 5 decembrie, si un eveniment special sub genericul «Zilele Scolii». Vor avea loc seminarii si expozitii pe tema preventiei HIV-SIDA", dar si intilniri cu personalitati din lumea medicala vrinceana. Proiectul social mai include si o vizita in comunitatea de rromi din Modruzeni - Marasesti, in scopul informarii si consilierii persoanelor defavorizate dar si pentru a oferi cadouri de Mos Nicolae. Pe 5 decembrie are loc premierea celor mai reusite desene din campanie, dar si a celor mai frumoase fete, la Balul Bobocilor. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 9 ore, 6 minute, 29 secunde
asa nashpa scoala , asa nashpa profesori dar muuuuuuuuuuuuuulte bagaboante!!!
, acum 739371 zile, 9 ore, 6 minute, 29 secunde
cu asa multe tzoampe propun specializarea de masaj penian cu ambele maini ca nu se prea pricep fetele, da doamna directoare??
, acum 739371 zile, 9 ore, 6 minute, 29 secunde
va rog sa-mi spuneti daca exista limita de virsta pentru inscriere la examenul de admitere va multumesc anticipat
, acum 739371 zile, 9 ore, 6 minute, 29 secunde
pt elena:nu exista limita d varsta si nici diploma d bac
, acum 739371 zile, 9 ore, 6 minute, 29 secunde
ma fraierik,nu ti-e frik k aj p mainile 'bagaboantelor'?si masaj penian ai la ce sa faci?crezi ca te ajuta astfel d masaj knd vei fi in stare "flasca'(grava)
, acum 739371 zile, 9 ore, 6 minute, 29 secunde
Pe ce baza se intra la postliceala?Se da admitere?astept raspun....multumesc mult
, acum 739371 zile, 9 ore, 6 minute, 29 secunde
as vrea sa stiu daca pot sa fac scoala si la fara fregventa. multumesc astept raspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.