Educație

Romanie, de ziua ta vrem un mediu mai curat

Iulia Nicolaie
1 dec 2008 550 vizualizări
Elevii Colegiului Tehnic Edmond Nicolau au sarbatorit Ziua Nationala prin lucrari de literatura, competitii sportive si activitati de protectie a mediului inconjurator.

Ziua Nationala a fost sarbatorita prin sport, literatura si ecologism

Sarbatoarea Unirii a inceput inca de joi, prin prezentarea Zilei Nationale din perspectiva internationala, liceenii putind sa afle mai multe informatii despre zilele nationale ale altor popoare si cum se sarbatoresc acestea. Festivitatea a continuat prin meciuri de handbal, volei si fotbal, desfasurate pe parcursul a trei zile. La competitiile sportive au participat mai multe unitati de invatamint, printre care si Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu", Colegiul National "Al. I. Cuza", Colegiul National "Unirea" si Liceul cu Program Sportiv. Liceenii s-au implicat si in actiuni ecologiste, in colaborare cu Scoala nr. 2 din Gugesti, coordonata de de profesoara Silvia Sticlaru. Lozinca dupa care s-au ghidat tinerii in demersurile lor a fost "Romanie, de ziua ta vrem un mediu mai curat", proiect la care a luat parte si Agentia de Protectie a Mediului, reprezentata de Rodica Bonceag. Elevii au confectionat costumatii din materiale reciclabile, au compus lucrari literare si scenete cu teme ecologiste, care s-au bucurat de succes in rindul colegilor. Creativitatea tinerilor s-a dovedit a fi nemarginita in momentul in care au contribuit la crearea unui Imn al colegiului, impresionindu-si peste masura cadrele didactice. "Am fost incintat de frumusetea cuvintelor folosite de viitorii absolventi, atunci cind aminteau de anii petrecuti in scoala noastra. Ferice de cei ce le sint sau le-au fost profesori", a declarat consilierul educativ Mihail Fisan. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.