Educație

Biblioteca il comemoreaza pe Mihai Eminescu

Iulia Crețu
15 iun 2005 784 vizualizări
Toate sectiile Bibliotecii Judetene au organizat expozitii de carte si grafica dedicate marelui poet

Creatia literara a lui Mihai Eminescu va fi adusa din nou in atentia cititorilor fideli ai Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu", nu doar prin volumele oferite spre studiu, ci si printr-o expozitie de carte, de grafica si de ilustratii la opera poetica eminesciana. "Prezentarea de la sediul central al bibliotecii se intituleaza «Eminescu sau despre absolut», dupa un binecunoscut titlu al exegezei scriitorului, si are doua sectiuni. Expozitia de carte propriu-zisa cuprinde, pe linga volume in limba romana, si diferite traduceri ale operei eminesciene in latina, spaniola, germana, franceza, italiana sau rusa. De asemenea, avem si o expozitie de grafica a unui mai vechi colaborator, Alexandru Cucereanu, dar si ilustratii la opera lui Eminescu semnate Ligia Macovei. Astazi vor fi audiate si versuri pe suport multimedia, recitate de voci celebre ale teatrului si culturii romane precum Ion Caramitru, Leopoldina Balanuta, Ovidiu Iuliu Moldovan si chiar Mihail Sadoveanu", a spus Teodora Fintinaru, directoarea Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu". In inventarul bibliotecii sint peste 1.000 de volume ale operei lui Mihai Eminescu, dar si diferite scrieri si referiri la creatia literara a acestuia. Printre aceste volume se numara si o editie veche a "Poesiilor", din 1888, cu o prefata semnata de Titu Maiorescu. "Pe viitor, avem in intentie sa achizitionam si o editie de lux a extraselor eminesciene, imbracata in piele, bibliofila, cu ilustratii originale, pe o hirtie de foarte buna calitate, care costa cam 300 de euro", a mai spus Teodora Fintinaru.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.