Educație

Scoala Duiliu Zamfirescu , pregatita de foc

Iulia Nicolaie
28 nov 2008 1485 vizualizări
Elevii au evacuat scoala in circa doua minute

Ieri, Scoala "Duiliu Zamfirescu" Focsani fost scena unui amplu exercitiu de simulare a incendiilor, la care au participat 388 de elevi, 18 cadre didactice si inca 10 salariati ai scolii. "Incendiul" a avut loc la Biblioteca, elevii avertizati de sonerie parasind in timp util cladirea. Scopul principal al acestei actiuni a fost instruirea elevilor si a personalului despre cum ar trebui sa se comporte in situatii de urgenta, dar si sa fixeze atributiile care le revin angajatilor. "Aceasta actiune este binevenita pentru ca este bine sa se previna producerea incendiilor, iar copiii trebuie sa fie instruiti pentru a sti cum sa se comporte in situatii critice", opineaza profesorul de matematica-informatica Marcel Stroe. La exercitiu au fost prezenti si doi reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, inspectorul Dorin Vlad si plutonierul major Adrian Tandara. Acestia nu au fost prea cooperanti cu presa, refuzind sa dea orice fel de detaliu referitor la actiunea care a avut loc ieri dupa-amiaza.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.