Educație

Militarii vrinceni bat pas de defilare de Ziua Nationala

Ziarul de Vrancea
27 nov 2008 630 vizualizări
30 de militari vor lua parte la parada de la Bucuresti

Cadrele militare din Garnizoana Focsani se pregatesc sa serbeze cu fast ziua de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, simbolul unitatii tuturor celor ce simt si gindesc romaneste. "Luni, 1 decembrie 2008, cadrele militare din Garnizoana Focsani participa alaturi de personalitati militare si civile, reprezentanti ai autoritatilor publice locale, veterani de razboi, militari in rezerva si in retragere la ceremonialul militar organizat cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei", ne-a declarat maiorul Marian Geana, ofiterul de relatii publice al Brigazii 8 Artilerie Mixta, care i-a invitat pe toti vrincenii la aceasta sarbatoare. Cu aceasta ocazie, incepind cu orele 11.00, la Monumentul Independentei din Focsani, situat vizavi de Tribunalul Vrancea, va fi oficiata o slujba religioasa, iar actorii Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia" vor realiza un moment poetic dedicat acestei zile. De asemenea, in cadrul manifestarilor vor fi depuse coroane de flori, ceremonialul militar urmind sa se incheie cu defilarea garzii de onoare formata din militarii Brigazii 8 Artilerie Mixta "Al. I. Cuza". Reprezentantii brigazii spun ca 30 de militari si sase instalatii de lansare LAROM din cadrul brigazii vor participa la parada militara organizata la Bucuresti. Tot in cadrul manifestarilor dedicate Zilei Nationale a Romaniei, militarii au participat la simpozionul cu tema "înfaptuirea Statului National Roman - 1 decembrie 1918 ", ocazie cu care a avut loc si o expozitie de carte si fotografii reprezentative cu privire la infaptuirea unitatii nationale intre granitele aceluiasi stat. Militarii au trecut in revista memorabilele momente din 1918 care au facut ca jertfa ostasilor romani in primul razboi mondial sa nu fi fost zadarnica. La Focsani va veni cu ocazia Zilei Nationale si primarul din orasul frate Tivoli, Giussepe Baissi, care va ramine doua zile in municipiul de pe Milcov, unde va avea intilniri cu autoritatile locale. (Raluca MANOLACHE)


Bibliotecarii sarbatoresc Marea Unire


Cititorii de toate virstele se pot delecta in aceste zile cu doua expozitii de carte, organizate de Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu", respectiv Biblioteca pentru Copii si Tineret. Ambele expozitii se axeaza pe tema Unirii de la 1 decembrie 1918 si sarbatorirea a 90 de ani de la infaptuirea acesteia. Astazi va avea loc expunerea a 42 de carti in incinta Clubului din cadrul Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu", care va tine pina in data de 3 decembrie. Organizatorii expozitiei de la Biblioteca pentru Copii si Tineret au mai realizat, in afara de prezentarea unor carti istorice si literare, un film in Power Point denumit "Unirea in imagini", in care vor aparea desene pe tema Unirii. La Biblioteca pentru Copii, manifestarile vor incepe abia poimiine. Pe 1 Decembrie, copiii pot vizita gratuit Muzeul Unirii. (I. N.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.