Educație

110 de scoli, propuse pentru finantare

Iulia Nicolaie
27 nov 2008 1080 vizualizări
Cea mai scumpa investitie de pe lista este Campusul Scolar din Focsani, valoarea lucrarii fiind estimata la 60.000 lei

Inspectoratul Scolar a finalizat lista scolilor care sint propuse pentru finantare in anul 2009. Pe tabelul realizat de ISJ se afla nu mai putin de 110 unitati de invatamint din tot judetul. Multe dintre acestea au fost deja incepute in anii anteriori dar finantarile au fost intrerupte, fiind nevoie de noi cereri de obtinere a fondurilor guvernamentale. "Eu as fi bucuros sa fie realizate toate obiectivele de pe lista noastra. Depinde si de cum evolueaza criza economica mondiala si in ce masura va fi Romania capabila sa faca fata", declara inspectorul scolar general, Iordache Bostan. Sumele necesare finalizarii lucrarilor nu s-au calculat pentru toate scolile, multe dintre acestea neregasindu-se inca pe listele de licitatii publice. Cea mai scumpa investitie de pe lista este Campusul Scolar din Focsani, valoarea lucrarii fiind estimata la 60.000 lei. Alte lucrari costisitoare de renovare si reabilitare se vor face la Scoala de Arte si Meserii nr. 1 Panciu, lucrare estimata la 26.580 lei, dar si la Grupul Scolar Agricol Odobesti, unde va functiona si o scoala de arte si meserii, lucrare pentru care licitatia a fost deja efectuata. In acest caz, daca initial licitatia a fost cistigata de o firma vrinceana, ulterior, decizia a fost contestata de o firma din Galati in ultima zi a depunerii contestatiilor, astfel incit a fost intirziata si decizia acordarii lucrarilor. Valoarea lucrarii de amploare la corpul grupului scolar din SAM Odobesti este aproximata la 26.580 lei. Unitatea va avea integrata in structura sa si o linie de procesare a strugurilor si de imbuteliere a vinurilor, pentru a le da posibilitatea tinerilor sa invete tainele productiei vititcole. De obicei, constructia unitatilor scolare taraganeaza din pricina disputelor intre firmele de constructii, din cadrul licitatiilor publice. De cele mai multe ori, neintelegerile sint cauzate de sumele diferite ce figureaza pe caietele de sarcini, care de multe ori sint suficiente pentru a cistiga licitatia dar nu si pentru a efectua integral si la timp lucrarile. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 7 minute, 43 secunde
Draga Iulia......n-ai facut obiectul matematica la scoala??? Ai mai gresit pana acum de vreo doua ori in legatura cu sumele.Nu cumva tabelul din care ai preluat sumele este in MII LEI???
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.