Educație

Clase virtuale pentru toate scolile vrincene

Iulia Nicolaie
25 nov 2008 1404 vizualizări
Profesorul de informatica Marius Maciuca si-a prezentat site-ul educational www.microportal.ro, prima initiativa de acest gen din judet

Marius Maciuca, profesor de informatica la Liceul Pedagogic "Spiru Haret", si-a lansat ieri, in cadrul cercului pedagogic de profil, site-ul educational "www.microportal.ro". Proiectul a fost creat cu scopul de a experimenta modele noi de invatare si evaluare si de a prezenta informatii din diverse domenii necesare elevilor, dar si cursuri si teste online. Printre cursurile afisate pe site se numara "Arhitectura calculatoarelor", "Curs de HTML" si "Retele de calculatoare". Profesorii isi pot recrea clasa in mediul virtual, iar elevii vor avea conturi de acces si parole. Pentru a se loga ca elev, vizitatorul trebuie sa aiba contul validat de cadrul didactic, pentru a evita inscrierea intrusilor. Pe viitor vor fi adaugate si date informative despre scoli, in scopul de a crea o baza de date folositoare pentru elevi, profesori dar si pentru persoanele interesate sa obtina informatii despre scoli. Testele care apar pe site sint in sistem de grila, iar daca doi sau mai multi elevi dau testul in acelasi timp, subiectele vor fi diferite, dupa cum a explicat profesorul. Materiile scolare pot fi impartite pe mai multe capitole sau nivele de dificultate, iar formularele de creare a testelor pot fi in format electronic sau se pot printa, pentru a fi utilizate la clasa. Momentan, materialele de pe site sint doar referitoare la informatica, dar profesorul Marius Maciuca a anuntat ca pe portal sint binevenite si cursuri din alte materii. Portalul poate suporta peste 1.000 de utilizatori, logati in acelasi timp sau care dau teste simultan. "Va rog sa incercati sa-l folositi si sa-i dati un feed-back domnului profesor. Dupa parerea mea, este un proiect de viitor, un prim pas de dezvoltare educationala. Sint putine astfel de initiative in invatamintul preuniversitar, eu unul pina acum nu am mai intilnit", declara inspectorul scolar general adjunct Emil Onea, profesor de informatica. La intilnire s-a mai discutat despre programul de editare "Quark Express", prezentat pe indelete de profesorul Vasile Ceafalau, de la Grupul Scolar de Transporturi Auto Focsani. Programul este mai usor de utilizat in comparatie cu altele de acelasi gen, precum "Page Maker" si nu necesita ca imprimanta sa aiba functii suplimentare pentru paginare sau editare. Profesorii de informatica au dezbatut la cercul pedagogic organizat la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" si tema atestatelor profesionale dar si orarul de desfasurare a olimpiadelor scolare. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 15 ore, 51 minute, 28 secunde
Este interesant ca se mai gandeste cate cineva la alte modalitati de educare profesionala. Sper sa aiba cat mai mult succes.
, acum 739371 zile, 15 ore, 51 minute, 28 secunde
Este interesant ca se mai gandeste cate cineva la alte modalitati de educare profesionala. Sper sa aiba cat mai mult succes.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.