Educație

Eleve din Vrancea, participante la Festivalul Doua inimi gemene

Iulia Nicolaie
19 nov 2008 1837 vizualizări
Preselectia pentru Festivalul-Concurs Doua inimi gemene , desfasurat in acest an la Chisinau, in memoria regretatului cuplu de artisti Doina si Ion Aldea Teodorovici, a fost o etapa de care elevele vrincence Emanuela Ceausu si Alexandra Perjaru au trecut cu brio, desi concurenta a fost acerba.

Doar la sectiunea de interpretare s-au inscris aproape 100 de candidati, iar la cea de compozitie 34. La competitie au mai participat elevi talentati din Republica Moldova, Ungaria, Turcia, India, Bulgaria si Belarus. In urma preselectiei, la sectiunea interpretare au ramas doar 27 de concurenti. Etapa de selectie a constat in trimiterea unor CD-uri cu doua piese interpretate de elevi, una romaneasca si cealalta din repertoriul artistului Aldea Teodorovici. Cele doua eleve de la Liceul de Muzica si Arte Plastice "Gh. Tattarascu" au avut o prestatie foarte buna, una dintre ele, Emanuela Ceausu, plecind acasa cu premiul special "Doua inimi gemene". Alexandra Perjaru (clasa a V-a) si Emanuela Ceausu (clasa a X-a) au fost pregatite pentru acest eveniment de catre profesorii Ioan si Aurelia Vaida la scoala particulara de muzica "Viamusic", pe care acestia o patroneaza. Interpretele vrincene au fost insotite la concurs si de Angela Bitlan (clasa a VI-a) din Tecuci, si ea eleva a Grupului "Viamusic". Festivalul, aflat la cea de-a 6-a editie, s-a desfasurat intre 13 si 15 noiembrie la Chisinau. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.