Educație

Elevii din Movilita si Marasesti sint buni informaticieni

Ziarul de Vrancea
17 nov 2008 670 vizualizări
Scoala din comuna Movilita si Scoala nr. 2 din Marasesti au cistigat mentiuni in cadrul Conferintei Nationale Mediul virtual si parteneriatul scolar , desfasurata la Poiana Brasov, intre 12 si 14 noiembrie.

Evenimentul organizat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a avut ca subiect proiectele nationale din domeniul tehnologiei informatiei, care s-au desfasurat in tara in vacanta de vara. Conferinta a avut si segmente extracurriculare privind administrarea unui buget si obtinerea finantarilor necesare proiectelor scolare. Participantii au facut schimb de experienta practica, au intemeiat parteneriate scolare si au aflat informatii noi din domeniul cibernetic. Premiile au constat in calculatoare, softuri, mp4-playere dar si participarea la tabere scolare de vara. Din Vrancea au fost incluse in proiect scolile din localitatile Chiojdeni, Homocea, Marasesti, Movilita, Nistoresti, Slobozia-Bradului, Tulnici, Valea-Sarii si Vintileasca. "îi felicit pe toti cistigatorii, copii si profesori deopotriva. Ei sint nu doar laureatii acestui concurs, ci sint cistigatori intr-un sens mult mai larg, sint campioni ai cunoasterii. De altfel, cel mai mare cistig al acestei intilniri este efectul de contaminare pozitiva pe care il anticipam pentru la anul", a afirmat Zoltan Somodi, secretar de stat in cadrul MCTI. Mai multe informatii despre proiect se pot gasi pe portalul www.ecomunitate.ro, portalul oficial al Proiectului Economia bazata pe Cunoastere. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.