Educație

Doi vrinceni premiati in cadrul Simpozionului Auto

Iulia Nicolaie
17 nov 2008 858 vizualizări
Elevii au prezentat lucrari despre siguranta in trafic in cadrul Simpozionului Interjudetean Auto-Tehnic Elevi din mai multe judete au concurat la competitia Violenta in trafic , unde au avut ocazia sa le prezinte invitatilor de la Ministerul Educatiei diverse lucrari tematice, prin care au exemplificat ce inseamna o atitudine responsabila in traficul rutier si cum sa fie pastrata siguranta in circulatie.

Corina Bostan de la Colegiul Tehnic "Gh. Bals" din Adjud a cistigat premiul I, in valoare de 150 de lei vechi, iar Hadad Firas de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" a ocupat locul II cu lucrarea "Principalii inamici ai circulatiei". Concursul tematic s-a desfasurat in cadrul Simpozionului Interjudetean Auto-Tehnic 2008 intitulat "Calitate, performanta si instruire prin experiment". Intilnirea, aflata la prima editie, a avut ca scop dezvoltarea relatiilor intre unitatile scolare preuniversitare de profil tehnic si stimularea creativitatii elevilor. Simpozionul a reunit in cadrul Liceului Auto invitati de valoare precum inspectori igenerali de la Ministerul Educatiei, profesori universitari de la Institutul de Politehnica, reprezentantI ai ISJ Vrancea si reprezentanti ai Politiei Rutiere din judet . Toti le-au multumit cadrelor didactice de la Grupul Scolar de Transporturi Auto pentru evenimentul organizat, iar reprezentantii de la MECT au facut promisiuni de a include acest simpozion in programul anual al ministerului. "Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului da multa importanta domeniului auto. Acesta atrage elevi din ce in ce mai buni si prin oportunitatea de a primi mai usor permisul de conducere de care au atita nevoie. Aceste activitati vor primi si credite de la minister, pentru a le fi incurajata activitatea si a stimula si alte licee sa li se alature", a declarat inspectorul scolar general din partea MECT, inginerul Constantin Popescu. Dezbaterile si lucrarile prezentate la eveniment s-au axat pe doua teme: "Violenta in trafic" si "Aplicatii Virtuale". Poate cea mai impresionanta parte a simpozionului a fost prezentarea unui simulator auto, o masinarie prin care elevii pot invata sa conduca virtual, fara a mai fi nevoie de un autoturism. Evenimentul a avut parte de un succes neasteptat de mare avind in vedere numarul impresionant al cadrelor didactice din mai multe judete prezente la eveniment, care a depasit 200. "Vrem sa multumim conducerii Grupului Scolar Auto si domnului director Ioan Negoescu pentru aceasta frumoasa initiativa si pentru intentia de a-l transforma in simpozion national", a declarat seful ISJ Vrancea, Iordache Bostan. Dupa concurs si dezbateri, cadrele didactice ale liceului si invitatii lor au petrecut ore in sir la restaurantul Zimbru. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.