Educație

3.250 de bursieri ai programului Bani de Liceu

Iulia Nicolaie
17 nov 2008 674 vizualizări
Elevii vrinceni primesc fara probleme «bani de liceu».

Dupa spusele sefului ISJ, Iordache Bostan, programul "Bani de Liceu" s-a desfasurat "fara incidente si reclamatii" si toate cele 3.250 de cereri depuse au fost aprobate. Astfel, unitatile scolare cu cei mai multi elevi inscrisi in proiect sint Grupul Scolar "Gheorghe Bals" din Adjud, cu 327 de liceeni inscrisi, Grupul Scolar "Simion Mehedinti" din Vidra cu 312 elevi si Grupul Scolar de Transporturi Auto Focsani, cu 235 de tineri inscrisi. La polul opus se afla Scolile de Arte si Meserii din Ploscuteni, Suraia si Vulturu, care au sub 20 de elevi inscrisi in acest program national de protectie sociala destinat sustinerii elevilor care provin din familii cu venituri modeste. La nivel national, Vrancea ocupa un loc de mijloc, cei mai multi candidati la obtinerea banilor de liceu fiind din judetul Suceava, adica 13.063 elevi. Bursa sociala, in valoare de 189 de lei, se acorda pe baza de cerere, formulata de catre elev cu autorizarea reprezentantului legal, inregistrata in perioada 15 septembrie - 1 octombrie, la unitatea de invatamint la care elevul este inscris. Elevii vor primi ajutorul financiar pe perioada cursurilor scolare, inclusiv in timpul pregatirii si sustinerii examenului de bacalaureat sau de diploma, respectiv in perioada practicii in productie. Listele de beneficiari sint plublice si pot fi consultate atit pe Internet cit si la sediul unitatilor scolare. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.