Educație

Festivalul Sanselor Tale la Centrul Danut

Valentin Muscă
12 nov 2008 797 vizualizări
Centrul de Zi Danut din Pitulusa a gazduit si organizat în parteneriat cu Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia o noua etapa din manifestarea nationala Saptamîna educatiei în Romănia - Festivalul Sanselor Tale .

"Este pentru a doua oara cind Centrul de Zi Danut participa la organizarea acestui eveniment educativ si cultural in acelasi timp. Activitatea din acest an s-a intitulat Povestea "" metoda de invatare a valorilor morale", ne-a spus psihologul Elisabeta Norocea, directorul Centrului. în cadrul manifestarii, copiii au vizionat un film educativ, care a facut legatura intre povestea urmarita si intimplarile reale din viata lor tocmai pentru a-si interioriza o serie de valori moral-religioase care indeamna la incredere si toleranta. Din partea Ateneului Popular a participat specialistul in educatie Odette Irimia, o colaboratoare mai veche a centrului. Evenimentul a fost anticipat de activitatea pe care centrul a desfasurat-o saptamina trecuta in parteneriat cu Scoala "Duiliu Zamfirescu" Focsani, scopul fiind interrelationarea elevilor de la sat cu cei de la oras. Centrul de Zi "Danut" a fost deschis de familia preotului Dorel si Elisabeta Norocea, pe 29 iunie 2006, si functioneaza in parteneriat cu parohia "Sf. Gheorghe" din Brosteni. Cu toate ca este singura institutie de acest gen, autoritatile locale ignora sistematic activitatea acestui centru, care a permis ca mai multe zeci de elevi sa poata urma o scolarizare normala, gratie muncii voluntare a mai multor cadre didactice, in frunte cu invatatoarea Jana Tigaeru. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.