Educație

Teatru politic pentru elevii de la Paltin

Iulia Nicolaie
12 nov 2008 683 vizualizări
Copiii invata de mici sa faca misto de politicieni cu ajutorul teatrului satiric Scolarii din comuna montana Paltin au fost cooptati sa asiste la un teatru de papusi despre care se banuieste ca ar fi avut conotatii politice, in cadrul Caminului Cultural, spectacolul avind loc in timpul orelor de curs.

Mai multi parinti au sesizat ieri dimineata Inspectoratul Scolar Judetean, pentru a se plinge ca nu se fac orele la scoala, copiii lor fiind trimisi impreuna cu profesorii la manifestari artistice. Delegatia de elevi a fost condusa de directorul scolii, Ionel Tataru, presedintele local al PSD. Inspectorul de educatie fizica Violeta Minca a fost trimisa in comuna, pentru a investiga situatia, iar aceasta a constatat ca scoala era pustie, iar toata lumea se adunase cu mic, cu mare la Caminul Cultural. Profesorii au fost somati sa recupereze orele pierdute, dat fiind ca spectacolul a fost programat la ora 10.00. "L-am sunat pe director si l-am somat sa vina miine cu demisia la mine. Chiar daca un partid politic ar fi solicitat asta, acesta nu are nici o vina. Directorul nu ar fi trebui sa aprobe", afirma indignat seful ISJ, Iordache Bostan. Se pare ca nimeni nu poate sau nu vrea sa spuna oficial ce s-a intimplat acolo, nici macar primarul comunei Paltin. "Eu stiu ca la Caminul Cultural a avut loc un spectacol de teatru cu papusi. Nu pot spune exact despre ce e vorba pentru ca nu am fost prezent in sala", a precizat Tudorel Bitca, primarul social-democrat al comunei. De remarcat faptul ca o practica de campanie electorala a candidatilor PSD la alegerile parlamentare este teatrul de papusi cu masti ale unor personaje politice de dreapta, reprezentatii care au circulat in mai multe comune vrincene. Un asemenea spectacol a avut loc in urma cu doua zile si la Paltin, la orele prinzului, dar si la Nereju. Separat, adultii din comunele montane conduse in special de edili PSD au avut si ei parte de spectacole satirice, mai «hard» insa. Cu toate acestea, in sala au fost prezenti in special copii si tineri. Surse de la fata locului ne-au declarat ca in timpul reprezentatiilor au fost folosite expresii si cuvinte vulgare care nu ar fi trebuit rostite de fata cu scolarii. Evident, intrarea a fost gratuita, insa nu se stie cine a platit. Actorii care pun in scena comediile politice sint de la Galati. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.