Educație

Astazi se da startul grevei de avertisment in scoli

Iulia Nicolaie
10 nov 2008 870 vizualizări
Toate sindicatele se gindesc la greva sperind in bunavointa electorala a politicienilor. Incepind cu orele 12.00, cele mai multe cadre didactice din judetul nostru vor inceta, pentru doua ore, activitatea din cadrul unitatilor de invatamint.

Toate cele patru federatii sindicale (FSLI, Alma Mater, Spiru Haret si FEN) au convenit inceperea protestelor astazi, iar reprezentantii sindicali din Bucuresti vor picheta sediul Guvernului intre orele 11.00 si 14.00. In acest timp nu se vor desfasura activitati in scop educativ, dar elevii care vin la scoala vor fi supravegheati de profesori. Din pacate, liderii sindicali nu au inca o situatie exacta a numarului cadrelor didactice implicate in greva, urmind ca la orele dupa-amiezii datele sa fie centralizate. "Sintem pregatiti pentru greva de avertisment si inca de la prima ora vom mediatiza actiunea in scoli. Speram ca pina la greva generala sa se ajunga la o solutie comuna intre Sindicat si reprezentantii Guvernului. Noi, cei din Vrancea, nu vom actiona prin proteste sau alte manifestatii. Va fi intr-adevar o pichetare a Parlamentului, dar acolo nu vor fi membri din Vrancea ci doar reprezentanti de la centru", declara liderul sindicatului FSLI Vrancea, Constantin Grigore, profesor la Odobesti. Daca sindicalistii nu vor ajunge saptamina aceasta la o intelegere care sa avantajeze ambele parti, in data de 18 noiembrie va fi declansata greva generala. Greva este generata de refuzul Guvernului de a mari salariile cadrelor didactice cu 50 de procente, asa cum a votat Parlamentul. Cu siguranta, sindicalistii vor sa forteze mina autoritatilor tinind cont ca ne aflam in plina campanie electorala pentru alegerile parlamentare, iar dupa 1 decembrie vor incepe negocieri pentru formarea viitorului guvern. Legea de majorare cu 50 la suta a salariilor profesorilor a fost punctul de plecare pentru declansarea protestelor din partea celorlalti bugetari, care, pe zi ce trece, devin tot mai multi, acestia raminind "insensibili" la apelul sefului statului de-asi amina actiunile pina dupa alegeri. Cu cit se apropie alegerile, apare aproape in fiecare zi cite o federatie sindicala care vrea majorari salariale de 50 sau chiar 60 la suta, pe principiul ca, "daca profesorilor li s-a dat, lor de ce sa nu li se dea", sau vrea conditii de munca mai bune, care tot in bani se traduc. Totul pe fondul crizei financiare de care se vorbeste tot mai mult. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 12 ore, 13 minute, 57 secunde
Nu dorim maririrea salariului cu 50%,ci doar salarii decente.Nu am facuit o facultate ca acum dupa o viata de slujit in scoala de abia sa ne putem descurca.Pentru cadrele didcatice mereu nu este citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.