Educație

George Patrascanu si cartile sale, în mijlocul cititorilor

Valentin Muscă
10 nov 2008 1802 vizualizări
Artistul pancean George Patrascanu si-a lansat recent o noua carte de stihuri umoristice în mijlocul Fitionestilor copilariei de pe Valea Zabrautiului

«Afurisenii. Stihuri satiro-umoristice» (Focsani, 2008) este a doua aparitie publicistica a artistului popular care numara printre pasiuni «muzica folk (chitara), cintecele romanesti vechi, poezia, gradinaritul, sahul, femeile focoase si vinul natural"¦». Succesul volumului «Epigrame si catrene» (Focsani, 2007) l-a determinat pe George Patrascanu, nascut la Fitionesti, actualmente locuitor al Panciului, sa recidiveze cu acest nou volum, prefatat de Ion Saracu. «A venit la mine un domn rubicond, cu parul grizonat, un fel de menestrel pancean, mare iubitor, dupa cum se lauda, de poezie, femei focoase si vin natural"¦ îl stiam mai ales in postura amintita, de interpret de folk, vesnic nedespartit de chitara"¦ De data aceasta venise, cunoscindu-mi apetitul, sa-mi ofere primul sau volum de epigrama"¦ Am promis atunci sa-i prefatez urmatorul volum. Si iata-ma in fata faptului implinit!", scrie in prefata volumului, epigramistul Ion Saracu. (V. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Laurentiu Pop, acum 3216 zile, 36 minute, 39 secunde
Te saluta vechea cunostinta din Cluj Daca doresti poti sa raspunzi la adresa respectiva. Te felicit ptr.cariera ta artistica si ma onoreaza. Multa sanatate intregii familii. Succes pe mai departe.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.