Educație

Singurul ghid de limba japoneza si-a gasit primul cititor

Doina Ganea
7 nov 2008 1702 vizualizări
La doar citeva zile dupa ce au ajuns pe rafturile Sectiei de Limbi Straine a Bibliotecii Judetene Duiliu Zamfirescu , dictionarul si ghidul de invatare a limbii japoneze si-au gasit primul client.

Primele cuvinte in limba japoneza s-au auzit ieri dimineata in sala de lectura si au fost rostite de prima cititoare, Emalina Balasoglu, ghidul putind fi accesat atit pe suport de hirtie cit si pe CD. Emalina, eleva in clasa a VII-a, s-a aratat foarte interesata de a invata aceasta limba considerind ca japoneza nu este mai grea decit limbile pe care le studiaza la scoala, ba chiar este mult mai frumoasa. Fata a facut o adevarata pasiune pentru limba japoneza, pina in acest moment apelind la internet pentru a gasi cursuri, care insa nu au ajutat-o foarte mult. Pasiunea se pare ca i-a fost insuflata si de tatal ei, Alexandru Balasoglu, profesor de religie. Acesta ne-a declarat ca fiica sa si-a aratat de la o virsta frageda interesul pentru limba nipona si cultura poporului din Tara Soarelui Rasare. "Eu fiind profesor de Religie, Emalina a avut inca de mica accesul la cultura si religia diverselor popoare. Chiar eu am incurajat-o si i-am deschis orizontul si mintea catre multiculturalism. Ei i-a placut traditia si cultura japoneza. Este foarte incintata de sonoritatea limbii si fascinata de disciplina samurailor", ne-a declarat Alexandru Balasoglu. Prin achizitionarea de catre Biblioteca Judeteana a acestor carti, Emalina s-a aratat foarte bucuroasa de faptul ca are un sprijin important in a-si indeplini visul. "M-a impresionat aceasta limba, intrucit cultura si civilizatia japoneza sint fascinante. Cu siguranta voi urma la facultate astfel de cursuri", a spus Emalina. Pina acum exista 10 solicitari pentru singurul ghid si dictionarul de limba japoneza existent pe rafturile Bibliotecii judetene, astfel incit cei interesati vor trebui sa ajunga la o intelegere. "Atit ghidul cit si dictionarul nu se imprumuta la domiciliu, ci poate fi studiat doar la sala de lectura a Sectiei de Limbi Straine din cadrul Bibliotecii judetene. Avem multe solicitari pentru aceste carti de japoneza, inclusiv chiar pentru crearea unui Club de limba japoneza in cadrul Bibliotecii noastre", ne-a declarat Anamaria Catanoiu, coordonator al Centrului de Limbi Straine. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.