Educație

Sintem victime ale jocurilor politice

Iulia Nicolaie
4 nov 2008 775 vizualizări
Afirma Constantin Grigore, liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint Vrancea u Nu sfatuiesc pe nimeni sa intre in greva acum , a declarat Iordache Bostan, seful Inspectoratului Scolar

In contextul crizei financiare si a schimbarilor ce urmeaza sa se petreaca la guvernare, greva cadrelor didactice este greu de digerat pentru conducerea tarii. Luni, federatia "Spiru Haret" a intrat in greva de avertisment, urmind sa declanseze greva generala pe 18 noiembrie. "E total nerealist ca in contextul crizei financiare mondiale sa majoram salariile cu 50 de procente. Ar fi o masura de sinucidere economica", a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu. Liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint (FSLI) Vrancea, Constantin Grigore, afirma ca in judetul nostru greva de avertisment se va declansa, fara urma de indoiala, la data stabilita, si anume 10 noiembrie. Liderul sindical este insa nemultumit de faptul ca profesorii au ajuns unelte politice. "Se pare ca am ajuns obiect de disputa intre Palatul Victoria si Palatul Cotroceni. Noi ne dorim respectarea legii si a drepturilor noastre dar se pare ca sintem victime ale jocurilor politice", a concluzionat Constantin Grigore. "Programul nostru este foarte clar. Impreuna cu FSLI si ALMA Mater am decis data inceperii grevei de avertisment, iar in functie de contextul social-politic, vom declansa greva generala in 18 noiembrie", a adaugat si liderul Federatiei Educatiei Nationale (FEN) Vrancea, Paulina Roscan.


Bostan nu este de acord cu declansarea grevei


Inspectorul scolar general Iordache Bostan este de parere ca o greva a sindicatelor din invatamint este inutila in acest moment si ca aceste actiuni vor sfirsi in detrimentul profesorilor. "Eu, ca profesor, nu as intra in greva. Este intr-adevar nevoie de o crestere salariala, dar numai pentru debutanti. Nu sfatuiesc pe nimeni sa intre in greva acum. Nu trebuie purtate negocieri la sfirsitul guvernarii pentru ca vor fi lipsite de succes", este de parere "generalul" scolilor. Iordache Bostan si-a adus aminte de momentele cind facea parte din Sindicat, povestind ca semna pentru greva, dar se ducea la ore si preda. "Imi asumam riscul sa nu imi primesc salariul, dar voiam ca elevii sa fie multumiti. Nu stiu daca am procedat bine, dar copiii veneau si parintii erau multumiti", a marturisit inspectorul general. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 8 ore, 37 minute, 34 secunde
ACEST BOSTAN SEC SE DA IN STAMBA DIN CE IN CE MAI RAU! DUPA CE SI-A VOPSIT PARUL, PROBABIL CA S-A INDRAGOSTIT ASA DE TARE DE PROPRIA-I PERSOANA, INCAT SE ROAGA IN FIECARE DIMINEATA LA citeste integral
, acum 739371 zile, 8 ore, 37 minute, 34 secunde
PE CAT DE ROTUND SE DA BOSTANUL IN FATA SUBALTERNILOR SAI, PE ATAT DE SLUGARNIC SE COMPORTA FATA DE SEFII LIBERALI. APROAPE CA TI SE FACE SCARBA!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.