Educație

Nicu Mazere si-a pus semnatura pe Monografia Fitionestiului

Valentin Muscă
3 nov 2008 3083 vizualizări
La eveniment a participat alaturi de scriitori si o echipa de liberali în frunte cu primarul Nicolae Ionescu, inspectorul Iordache Bostan si Romeo Postelnicu u de fata a fost si primarul localitatii, Iordache Cazacu de la PSD

Consilierul judetean Nicu Mazere a organizat ieri, in centrul comunei Fitionesti, o intilnire intre scriitori si fitionesteni, cu ocazia lansarii "Monografiei comunei Fitionesti" (Ed. Rafet, Rimnicu-Sarat, 2007). Avind ca autori pe Dumitru Pricop, Nicu Mazere, Constantin Marafet si profesorul Felix Lazar, monografia este cea mai importanta lucrare despre localitatea care are, prin biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Manastioara, unul din cele mai reprezentative lacasuri de lemn din Vrancea. Iar cu staretul Evghenie Hulea si monahii zabrauteni de la Manastirea Musinoaele de pe Valea Zabrautului, Fitionestii au intrat pentru totdeauna in lucrarile de referinta despre rezistenta anticomunista. "Ideea acestei carti a apartinut dlui Nicu Mazere, care l-a consultat pe Dumitru Pricop si acesta m-a rugat sa vin la Focsani pentru a pune la punct planul lucrarii", a spus celor prezenti, scriitorul si editorul Constantin Marafet. "Nicu Mazere este un om de caracter si unul din putinii oameni de afaceri din Vrancea de la care Dumnezeu nu si-a intors fata", a spus la lansare Paraschiv Usturoi, directorul Directiei pentru Cultura. Despre importanta realizarii acestei carti si a autorului au mai vorbit scriitorul Gheorghe Neagu si profesoara Carmina Corbeanu. Pentru ca ne aflam in perioada electorala a tinut sa fie de fata si Veronica Eremia, presedinta Clubului Pensionarilor din Focsani.

"Este o carte sfinta a Fitionestiului"

"Am marea bucurie sa particip la o sarbatoare extraordinara a locuitorilor din Fitionesti. Se lanseaza o carte sfinta a comunei Fitionesti, in care veti regasi mosii si stramosii dumnevoastra", a spus in prezentarea cartii, prof. Ion Culita Usurelu, el insusi zabrautean, care a trecut in revista un lung sir de personalitati nascute in comuna de pe frumoasa Vale a Zabrautului. Fruntasii liberali Iordache Bostan si Romeo Postelnicu nu au vorbit la eveniment dar au frunzarit cartea chiar in timpul lansarii. La manifestare a participat si primarul localitatii, social-democratul Iordache Cazacu. Dintre ceilalti scriitori prezenti ii amintim pe Ion Panait, Mariana Vicki Vartosu, Stefan Neagu si George Patrascanu, acesta din urma lansindu-si cel mai recent volum de epigrame. Lucrarea cuprinde 6 parti, in care se vorbeste despre istoria Vaii Zabrautiului, originile comunei, datini, obiceiuri, demografie, ocupatii, inceputurile invatamintului pe aceste locuri, oameni de seama nascuti pe aceste meleaguri, viata religioasa din localitate, in mod deosebit pagini interesante despre Manastirea Musinoaiele si biserica de lemn "Adormirea Maicii Domnului". Un glosar si bibliografia intregesc cele 310 pagini ale monografiei. Maestru de ceremonii, gazda si organizatorul evenimentului, a fost consilierul judetean Nicu Mazere, care este si candidat pentru un post de senator in colegiul nr. 2. "Am dorit ca locuitorii acestei comune sa aiba o istorie a localitatii lor, sa-si cunoasca si sa cinsteasca inaintasii. Multumesc bunului Dumnezeu ca ne-a ajutat sa editam aceasta monografie", a spus printre altele Nicu Mazere, care a rugat invitatii sa tina un moment de reculegere in memoria poetului Dumitru Pricop. Evenimentul cultural s-a incheiat cu un parastas in memoria fitionestenilor trecuti la Domnul. Cum era si firesc, de la acest eveniment nu au lipsit micii, mititeii, vinul bun si buna dispozitie. Altfel spus, Nicu Mazere a inceput cu dreptul campania electorala in Fitionesti. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 19 ore, 41 minute, 59 secunde
Toti sunt niste imputiti, fac propaganda electorala si BOSTAN marele filozof de la paunest,i care dupa alegeri trece la PSD asta e om rusine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
, acum 739398 zile, 19 ore, 41 minute, 59 secunde
Ziarul, oricare ar fi el, nu este nici menajerie (cu toate ca se mai face si circ), nu este nici ferma de animale; ZIARUL ESTE ZIAR, chiar daca are o rubrica de comentarii. Ne balacarim cu alta citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.