Educație

Profesorii vor cresterea graduala a salariului

Iulia Nicolaie
31 oct 2008 907 vizualizări
Cadrele didactice din Vrancea sustin ca majorarea salariala cu 50 de procente este perfect sustenabila, valoarea de 6 % din PIB fiind suficienta pentru a lua aceasta masura.

De asemenea, se pune problema insuficientei veniturilor pentru cadrele didactice aflate la inceput de drum. Sindicalistii propun, in acest scop, o marire diferentiata a salariilor in favoarea profesorilor debutanti, avind ca solutie reducerea investitiilor si o mai buna gestionare a resurselor bugetare. Discutiile au avut loc ieri, la sedinta Comisiei de Dialog Social de pe linga Prefectura Vrancea, la care au participat reprezentantii Sindicatelor CNSLR Fratia, Cartel ALFA-CNSCA, Blocul National Sindical- BNS, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania-CSDR si Confederatia Nationala Sindicala Meridian- CSN Meridian. Sindicalistii au fost chemati sa dezbata propunerea guvernului in legatura cu acest subiect fierbinte al acestor zile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.