Educație

Creatorul temelor de la mate, invitat la Toamna Odobesteana

Valentin Muscă
21 oct 2008 3873 vizualizări
Profesorul univ. dr. Petrus Alexandrescu a fost unul din invitatii de onoare ai festivalului Toamna Odobesteana , editia 2008

Autor a peste 30 de manuale si culegeri de matematica, fondator si redactor sef al cunoscutei reviste de matematica "Arhimede" si cercetator la Academia Romana, Petrus Alexandrescu este unul din cei mai apreciati matematicieni de la noi. Prezenta sa la Odobesti s-a datorat profesorului Vasile Tarciniu de la Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu", care i-a invitat pe toti elevii care iubesc matematica la o intilnire cu cel care le creaza temele primite pentru acasa. "Liceul Teoretic din Odobesti este singura unitate de invatamint din Vrancea care organizeaza concursul Arhimede, concurs inceput in 2006, iar prof. Alexandrescu este fondatorul revistei Arhimede si presedintele Asociatiei Arhimede. Elevii din Odobesti si Brosteni au primit 7 mentiuni la acest concurs international. Cu ocazia vizitei sale la Odobesti elevii au fost premiati chiar de domnia sa", ne-a spus prof. Tarciniu. Onorat cu o diploma de excelenta de autoritati, prof. Alexandrescu s-a aratat placut surprins de primirea organizata. "Apreciez faptul ca elevii din Odobesti indragesc matematica", ne-a spus profesorul. Acesta a prezentat elevilor lucrarea "Arhimede", cea mai recenta aparitie a domniei sale in domeniul matematicii. Cercetatorul bucurestean nu au venit singur, ci insotit de prof. univ. dr. Lucian Pricop, director al editorii Cartex Bucuresti, editura care pregateste o parte din manualele de matematica. (V. MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.