Educație

Sindicalistii se gindesc la greva generala in scoli

Mihaela Beșleagă
20 oct 2008 791 vizualizări
Dascalii sint chemati sa-si spuna parerea printr-un referendum

Sindicalistii din invatamint continua miscarile de protest, in conditiile in care Guvernul si-a exprimat retinerea si incapacitatea de a pune in aplicare legea de majorare cu 50% a salariilor personalului didactic, adoptata in unanimitate de Parlament pe data de 30 septembrie. Sindicatul Invatamintului Preuniversitar (SIP)- FEN (Federatia Educatiei Nationale) Vrancea anunta ca va efectua, pina la 27 octombrie, un referendum printre dascali pentru declansarea grevei generale, in conditiile in care Executivul va bloca sau va amina punerea in aplicare a legii de marire a salariilor profesorilor. "SIP-FEN Vrancea se pronunta ferm pentru punerea in aplicare a legii, asa cum a fost aceasta votata in Parlamentul Romaniei. Un invatamint de calitate si de performanta trebuie sustinut financiar corespunzator importantei sale strategice recunoscute prin lege", a declarat prof. Paulina Roscan, presedintele SIP- FEN Vrancea. Cea mai recenta miscare de protest a dascalilor a fost organizata la Bucuresti saptamina trecuta, miercuri, pentru a "presa" guvernantii sa aplice legea. La miting au participat peste 100 de reprezentanti din cadrul Federatiei Sindicatul Liber din Invatamint (FSLI) Vrancea, alaturi de sindicalisti din toata tara, de la Federatiile din invatamintul universitar "Spiru Haret" si "Alma Matter". Dupa o zi, joi, 16 octombrie, Curtea Constitutionala a decis ca majorarea salariilor profesorilor cu 50 de procente este constitutionala si a respins contestatia depusa anterior de Guvern. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.