Educație

Proiectul de acces la educatie a copiilor romi da rezultate

Mihaela Beșleagă
16 oct 2008 894 vizualizări
Proiectul Acces la educatie pentru grupurile dezavantajate a ajuns la final. Inspectorul general Iordache Bostan a fost prezent in perioada 8-10 octombrie la Brasov, unde a avut loc conferinta nationala de prezentare a rezultatelor in urma implementarii programului in interiorul comunitatilor de romi.

"Echipa din Vrancea a fost apreciata de coordonatorii proiectului la nivel national, fiind enumerata printre judetele care au implementat cel mai bine acest proiect. Am avut o colaborare buna cu autoritatile locale", a spus seful scolilor. Acesta a adaugat ca activitatile din cadrul proiectului, care s-a ridicat la suma de 500.000 euro, vor fi mentinute in scolile pilot si vor fi extinse la Ploscuteni si Adjud. In cadrul evenimentului care a avut loc la Brasov s-a realizat si o expozitie cu costume si produse traditionale din zona Vrancei. Programul "Acces la educatie pentru grupurile dezavantajate" a fost implementat in judetul Vrancea in noua scoli din localitatile unde traiesc comunitati mari de etnici romi, la Scoala de Arte si Meserii (SAM) Homocea, Scoala Timboiesti, SAM Chiojdeni si Maicanesti, dar si scolile Luncile, Slobozia Bradului, Cornetu, Marasesti - Siretu. Proiectul vizeaza sprijinirea incluziunii si stimularea participarii comunitatii la educatia de baza a acestor copii, tineri, dar si adulti care nu au finalizat scoala. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.