Educație

Mos Craciun , in fruntea sindicalistilor la Bucuresti

Mihaela Beșleagă
15 oct 2008 810 vizualizări
Peste 100 de reprezentanti din cadrul Federatiei Sindicatul Liber din Invatamint (FSLI) Vrancea vor protesta astazi, alaturi de sindicalisti din toata tara, de la Federatiile din invatamintul universitar Spiru Haret si Alma Matter , in Piata Constitutiei din Bucuresti.

Printre sindicalistii vrinceni care vor ajunge in capitala, "imbarcati" in doua autocare, se numara si "Mos Craciunul" Mihai Diaconu, fost cadru didactic, care isi rotunjeste pensia imbracindu-se in mantia rosie in timpul sarbatorilor de iarna. Acesta va protesta imbracat chiar in costum de Mos, dupa cum ne-a declarat ieri. Principala revendicare care va fi strigata in fata Palatului Parlamentului este acordarea maririi cu 50% a salariului, votata in unanimitate de parlamentari pe 30 septembrie. "Va fi un mare miting, programat pentru ora 11.00, urmat de un mars de protest prin care dorim sa sensibilizam guvernantii, sa aratam ca sintem hotariti sa ne aparam drepturile obtinute", ne-a spus Constantin Grigore, presedintele FSLI Vrancea. In judetul nostru exista peste 5.000 de cadre didactice. Dupa ce a fost votata fara nici o abtinere in Parlament, guvernantii au motivat ca legea de majorare cu 50% a lefurilor dascalilor este nejustificata si ca nu exista bani in visteria statului pentru a acoperi aceasta majorare. Si alte categorii de bugetari au anuntat actiuni de protest pentru marirea salariilor cu 50%. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.