Educație

La Tipau nu se lupta pentru copii, ci pentru un post

Iulia Nicolaie
14 oct 2008 1420 vizualizări
Afirma directoarea Scolii din Spulber u Aurica Maciuca declara ca nu sint suficienti copii pentru a forma o grupa de prescolari si ca educatoarea care a solicitat infiintarea gradinitei isi doreste de fapt un post

Directoarea Scolii din Spulber, profesoara Aurica Maciuca, are o versiune proprie in legatura cu scandalul iscat recent in satul Tipau, privind infiintarea unei gradinite pentru o mina de copii. Aceasta spune ca nu exista destui copii pentru a se reinfiinta gradinita din sat si crede ca problema este acum la latitudinea Inspectoratului Scolar. "Atita timp cit nu exista o baza legala pentru reinfiintarea acestei gradinite, nu vad de ce ar fi trebuit sa dau un aviz favorabil. Gradinita a fost desfiintata legal in acest an, in primul rind pentru ca nu sint suficienti copii pentru a forma o grupa iar doi dintre cei prezentati de doamna Neagu nu sint apti pentru a fi integrati in comunitate. Am fost chiar la domiciliul acestora si am constatat ca sint bolnavi. Unul dintre ei are in jur de 5 ani si nu vorbeste absolut deloc. Acolo nu se lupta pentru copii, ci pentru un post pentru o singura persoana", sustine directoarea Aurica Maciuca. Pentru infiintarea unei gradinite trebuie sa existe cel putin 5 copii de grupa mare, in timp ce in lista transmisa Inspectoratului Scolar Judetean de Primaria Spulber, doar 3 dintre cei 8 copiii cu virsta prescolara indeplineau aceasta conditie. Se pare, de asemenea, ca nimeni nu a mai cerut reinfiintarea gradinitei in afara de educatoarea in cauza, Nina Neagu si de inca un parinte, al carui copil are deja aproape 7 ani. Cadrul didactic este suspectat in aceste conditii ca se gindeste mai mult la interesul propriu, deoarece unul dintre copiii pentru care a solicitat infiintarea grupei de gradinita este al ei si alti doi ii sint nepoti. Motivul neincadrarii educatoarei pina la acest moment este nota 4 pe care a obtinut-o la examenul de titularizare din vara, abia in toamna reusind sa obtina nota 7 la concursul pentru suplinitori, dupa cum sustine directoarea scolii. Directoarea spune ca in acest context s-a insinuat ca ar avea un conflict cu primarul comunei din motive politice, fapt care nu este adevarat. «Eu nu sint membra a nici unui partid politic si nici nu am avut vreodata divergente cu Primaria", a daugat directoarea, concluzionind ca gradinita din Tipau trebuie sa mai astepte. Contactata telefonic, educatoarea Nina Neagu afirma ca intelege partial situatia dar si-ar dori sa se reinfiinteze gradinita pentru a le usura viata celor mici, care merg 3 km pe jos pina la unitatea din Spulber. "Intr-adevar, doi dintre copii au handicap dar eu consider ca acestia s-ar putea integra in grup pentru ca nu se afla intr-un stadiu avansat al bolii. Mi s-a oferit un post de catre directoarea Aurica Maciuca, dar nu era pe domeniul meu si as fi vrut sa-mi dau definitivatul. De asemenea, am mai dorit un post de centru la Nereju dar nu am fost acceptata pe acesta din motive conjuncturale. Nu se poate spune ca nu am incercat sa ma incadrez", a replicat cadrul didactic. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.