Educație

Generatorul electronic de orare, neutilizat in scoli

Iulia Nicolaie
13 oct 2008 984 vizualizări
Unitatile de invatamint vrincene nu renunta la metodele clasice pentru planificarea orelor Compania Siveco a introdus in platforma pentru aplicatii in scop educational, AeL, un nou program, AsC Orare.

Aceasta aplicatie poate fi utilizata de scolile care au fost incluse in programul SEI (Sistem Educational Informatizat). Pentru a rula aceasta aplicatie este necesar ca baza de date a scolilor si liceelor sa fie completa. De asemenea, utilizatorii beneficiaza de suport tehnic din partea Siveco, partener oficial al Ministerului Educatiei. Acest program ajuta la o buna gestionare a unitatilor de invatamint si la o mai eficienta organizare a orelor, tinind cont si de ferestrele de care au nevoie profesorii. Din pacate, in Vrancea nu se utilizeaza aceasta aplicatie, fiecare scoala sau liceu avind propriul mod de organizare al cursurilor. "Noi avem propria noastra metoda de a ne organiza orarul, consideram ca este mai eficienta. Am incercat si orarul AsC. Acesta este intr-adevar bun, dar pentru scolile mai mici, cu mai putine cadre didactice", a afirmat directoarea Scolii "Stefan cel Mare", Elena Lemnaru. Si Liceul Pedagogic « Spiru Haret » utilizeaza platforma AeL dar nici aici orarul nu este realizat prin intermediul aplicatiei AsC Orare. "Pentru realizarea orarelor scolare folosim un program de origine poloneza, de care sintem multumiti", a declarat profesorul de informatica Marius Maciuca. Pentru a solicita informatii dar si pentru a descarca aplicatia se recomanda accesarea portalului ael@portal.edu.ro . (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.