Educație

Olimpiadele s-au transformat in olimpiade ale profesorilor!

Camelia Stănilă
8 iun 2005 685 vizualizări
Seful ISJ spune ca exista o "goana" a dascalilor dupa punctaje

Danut Popoiu, seful Inspectoratului Scolar Vrancea, considera ca olimpiadele scolare trebuie reconsiderate. El a abordat problema la ultima intilnire cu oficialii Ministerului Educatiei, precizind ca "olimpiadele scolare s-au transformat mai mult in olimpiade ale profesorilor". "Este o goana dupa puncte, necesare gradatiilor sau salariilor de merit si nu este normal sa fie asa. Cum sa mergi cu 600 de elevi la o faza judeteana, iar jumatate sa obtina sub jumatatea punctajului? Am propus sa se acorde credite, iar in finala sa ajunga doar 30-40 de copii", a afirmat inspectorul general al ISJ, Danut Popoiu. Seful invatamintului vrincean a mai abordat si problema pregatirii loturilor de olimpici, care se face apoape 100% la Bucuresti. "Generalul" considera ca si in teritoriu sint profesori capabili, dind exemplul profesorului de matematica Tanasescu, care i-a pregatit pe multi dintre olimpicii internationali ai Vrancei si la care se pregateste, saptaminal, chiar si un olimpic din Bacau.

Danut Popoiu a mai precizat ca sesiunea speciala de bacalaureat este un alt aspect la care oficialii din MEdC ar trebui sa se mai gindeasca. "Aceasta sesiune ar trebui sa se discute in alti parametri. Unii olimpici au ajuns la concluzia ca ar fi fost mult mai bine sa dea examenul cu colegii lor, caci au obtinut o medie de 8 si ceva, care i-a dezavantajat la admiterea la Medicina, spre exemplu. Trebuie avut in vedere ca acestia sint copii speciali, care se pregatesc altfel pentru performanta si nu li se poate cere sa aiba rezultate pe toata orizontala", a afirmat inspectorul general Popoiu.


Premierea olimpicilor a fost aminata

Premierea olimpicilor din acest an a fost aminata, desi fusese programata din timp pentru 10 iunie. Inspectorul general Danut Popoiu a precizat ca autoritatile locale nu au realizat un proiect de hotarire pentru alocarea sumelor necesare recompensarii elevilor cu rezultate la fazele finale ale olimpiadelor scolare, precum si a profesorilor care i-au pregatit. De asemenea, si plecarea primarului Bacinschi in Olanda a incurcat planurile Inspectoratului Scolar. "Probabil vom amina premierea, insa asta nu inseamna o pasare a responsabilitatii, caci fiecare scoala si-a cam premiat olimpicii. Inca nu mi-am pierdut speranta pentru o astfel de festivitate, insa sint sceptic in privinta datei de 10 iunie", a afirmat Danut Popoiu. "Generalul" s-a aratat insa mai neputincios in a stringe fonduri pentru recompensarea elevilor, comparativ cu perioada cind era simplu profesor de matematica la Colegiul Unirea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.