Educație

Wireless gratuit la Centrul de Limbi Straine

Iulia Crețu
9 oct 2008 792 vizualizări
Pe linga cele citeva terase si restaurante care dispun de wireless in Focsani, internautii au la dispozitie si sediul non-conformist al Centrului de Limbi Straine de vis-a-vis de Parcul Balcescu

Tinerii care s-au saturat de facut referate in biblioteca scolii sau acasa la birou cautind prin carti si teancuri de documente au la dispozitie din aceste zile un mod cu mult mai placut de a lucra pentru orele de curs. Centrul de Limbi Straine din Casa Baron Capri a Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" are de saptamina aceasta internet wireless. "Centrul de Limbi Straine din cadrul Bibliotecii Judetene isi extinde gama de servicii pentru utilizatorii sai din Focsani si din judet. Pe linga un fond consistent de carte in limba straina, din toate domeniile, Centrul ofera mai nou utilizatorilor sai si internet gratuit. Cititorii pot aduce un laptop si se pot aseza oriunde in biblioteca pentru a-si conspecta materialele dorite. De asemenea, utilizatorii au la dispozitie si un calculator cu acces la internet gratuit, in regim clasic", a declarat Anamaria Catanoiu, coordonator al Centrului. Pe linga navigare gratuita pe internet, utilizatorii pot mai nou sa acceseze baza de date cu carte a bibliotecii pentru a vedea daca titlul dorit este disponibil la sectiile bibliotecii. Programul ofera informatii despre titlurile detinute de sediile bibliotecii si regimul de imprumut. "Un al treilea serviciu nou oferit de catre Centru, dar care este deja disponibil la celelalte sedii, este accesarea programului Lex expert, ce pune la dispozitie legislatia romana", a mai spus reprezentantul Centrului de limbi Straine. Tocmai pentru a-si anunta oferta in rindul elevilor din Focsani, Centrul de Limbi Straine va derula in perioada urmatoare o campanie de popularizare in scoli si licee. Pe linga ofertele educationale, Centrul propune tinerilor si contracte de voluntariat pentru diferite activitati. "Centrul de Limbi Straine se dezvolta incet dar sigur si isi diversifica serviciile in beneficiul comunitatii. Si nu uitati, asa cum comunitatea are nevoie de biblioteca, si biblioteca are nevoie de comunitate. Implica-te si tu!", transmite Anamaria Catanoiu comunitatii din Focsani. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.