Educație

Zeci de plingeri in programul Lapte si Corn

Iulia Nicolaie
8 oct 2008 1247 vizualizări
Copiii din mai multe scoli vrincene consuma biscuiti dulci si cascaval foarte sarat, motiv pentru care refuza gustarea guvernamentala u in plus, de multe ori, laptele si cornul se aduc vinerea pentru a fi consumate luni, desi acestea sint valabile maxim 48 de ore u directorii firmelor furnizoare spun ca produsele sint in regula

Copiii protesteaza impotriva laptelui si cornului guvernamental. In cadrul sedintei de lucru ce a avut loc ieri la ISJ Vrancea, cu privire la programul national "Lapte si Corn", s-a discutat despre calitatea produselor comercializate si distribuite de furnizori catre scolile care beneficiaza de aceste alimente. Cea mai mare problema este insa ca multi copii nu consuma gustarile primite la scoala pe motiv ca nu le plac. In multe scoli rurale, laptele a fost inlocuit cu cascaval iar cornul cu biscuiti. Inspectorul scolar general Iordache Bostan a prezentat, in cadrul conferintei de presa de ieri, mai multe plingeri cu privire la calitatea alimentelor si probleme legate de distributie. "In plingeri se semnaleaza ca au fost cazuri in care etichetele aplicate pe produsele distribuite nu aveau toate elementele de identificare si anume data, luna, anul producerii si termenul de garantie. Rog, daca se mai intimpla, sa se faca adrese in acest sens, catre Inspectorat, insotite de dovezile aferente. De asemenea, la Faraoane, din cite am inteles, transportul se face doar o data pe saptamina. Copiii primesc biscuiti cu crema dulce si cascaval foarte sarat, ceea ce nu este in regula. Eu cred ca aceste alimente ar trebui inlocuite cu fructe. Exista primari care nu sint buni gospodari din moment ce nu exista spatii de depozitare pentru alimente, iar unele unitati nu sint dotate nici cu frigidere pentru pastrarea laptelui. In plus, comportamentul soferilor este arogant iar laptele si cornul se aduc vinerea pentru a fi consumate luni, desi acestea sint valabile maxim 48 de ore. Eu le sugerez sa demareze un chestionar in scoli, ca sa vada daca elevii sint multumiti", afirma inspectorul scolar general Iordache Bostan.


Patronii spun ca totul e ok


Ion Martis, patronul grupului de firme Diplomatic, care se ocupa de producerea cornului si a biscuitilor, afirma ca produsele de panificatie distribuite in scoli de firma sa sint de buna calitate si in conformitate cu cerintele guvernului. "Biscuitii pe care ii producem sint foarte buni din punct de vedere calitativ si sint facuti special pentru copii, iar termenul de valabilitate este afisat pe fiecare produs. In plus, calitatea produselor noastre este mult mai buna decit in anii anteriori", a spus patronul firmei producatoare. La rindul sau, directorul Vranlact SA Focsani, Toma Iancu, afirma ca nu a fost informat in legatura cu aceste plingeri. "In mod normal ar trebui sa se recolteze probe, sa se duca la laborator, deoarece fiecare produs este insotit de o declaratie de conformitate. Daca au fost asemenea plingeri, trebuiau sa fie discutate in sedinta de astazi (ieri -n.r.)", ne-a declarat directorul Vranlact. Pe fir ar putea intra si inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului, dat fiind ca au inceput sa curga plingerile de la elevi si nu numai. Cei mai vaduviti sint copiii din scolile indepartate de orase care primesc cascaval si biscuiti in loc de lapte si corn. Aceasta si datorita faptului ca scolile nu au frigidere pentru a pastra aceste produse cu termen de garantie limitat. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.