Educație

Gradinita pentru nou-nascuti, la Spulber?

Mihaela Beșleagă
3 oct 2008 654 vizualizări
In lista inaintata Inspectoratului Scolar, primaria a strecurat si citiva copii nascuti in anii 2007 si 2008 Primarul comunei Spulber, Vasile Rusu, a inaintat Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) o cerere prin care solicita infiintarea unei gradinite in satul Tipau si a unui post aferent de educatoare

Inspectorii care au analizat solicitarea, care avea anexata copii dupa certificatele de nastere ale celor 13 copiii "intre 0 - 7 ani" pentru care se cerea infiintarea unitatii, au avut surpriza sa constate ca sase dintre acestia erau nou-nascuti. Probabil pentru a fi mai convingatoare in demersul lor, autoritatile locale din Spulber au cuprins in lista cu prescolari si doi copii nascuti in acest an, unul dintre ei pe 23.07.2008, dar si trei bebelusi de un an, nascuti in 2007. "Am gasit copii nascuti in 2008 in lista primita de la Primaria Spulber. Nu putem sa facem gradinita pentru copiii de doua-trei luni", a subliniat "generalul" ISJ, Iordache Bostan. Dintre cei opt prescolari ramasi "valabili" pe lista, doar trei sint de grupa mare, aceasta in conditiile in care pentru infiintarea unei grupe este nevoie de cel putin cinci prescolari. Astfel, desi autoritatile din Spulber au motivat ca cei opt copii din Tipau au nevoie de o gradinita in sat, dat fiind distanta mare si drumul anevoios pina la gradinita din comuna, cererea a fost initial respinsa de Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar. Cu toate acestea, seful ISJ a promis ca va reanaliza solicitarea. Gradinita din Spulber, care functioneaza in cadrul Scolii cu clasele I-VIII din comuna, este frecventata de 25 de copii. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.