Educație

Fara protocoale la examene!

Camelia Stănilă
7 iun 2005 674 vizualizări
Profesorii supraveghetori si corectori trebuie sa fie "fara pata"

Inspectorul general al ISJ, Danut Popoiu, a afirmat ca protocoalele de la examene trebuie sa dispara, pentru a intra in normalitate. "Generalul" a afirmat insa ca minima atentie- cafea, apa minerala, suc - este absolut necesara pentru profesorii care stau de dimineata si pina seara in scoala. "In fiecare sala trebuie sa existe apa minerala si pahare de unica folosinta, care sa fie asigurate din fondurile scolii. Si scolile care trimit elevi in alte centre ar trebui sa contribuie cu banii necesari. La fel si in centrele de corectura, este o chestie de decenta", a afirmat "generalul" Popoiu. Seful ISJ spune ca si profesorii implicati la supraveghere si corectura, precum si presedintii de comisii, trebuie sa fie persoane asupra carora sa nu planeze suspiciuni. Supraveghetorii trebuie atent verificati si instruiti de director si, pe cit posibil, de inspectorii scolari. "Trebuie sa intram in normalitate, poate nu anul acesta, insa in anii urmatorii examenele nationale sa nu mai fie trunchiate, iar ierarhiile sa nu fie rasturnate", mai este de parere seful invatamintului vrincean. Danut Popoiu spune ca, la ultima instruire de la Ministerul Educatiei, s-a abordat si problema corecturii. Daca la testele nationale tezele vor ramine cu siguranta in judet, pentru bacalaureat se discuta serios pe tema propunerii venite chiar din partea sefului ISJ Vrancea. "Se discuta la modul cel mai serios daca lucrarile pleaca sau nu din judet, pentru a fi corectate", a mai adaugat Popoiu. Cit priveste logistica, oficialii MEdC au recomandat ca verificarile sa nu fie facute din birou, ci chiar in scolile unde sint organizate examene, pentru a vedea daca exista si cum functioneaza copiatoarele, cum arata salile etc. Reamintim ca elevii de clasa a VIII-a vor finaliza cursurile in aceasta saptamina, pe 10 iunie, iar testele nationale vor debuta pe 20 iunie. Prima proba a "examenului de maturitate" va avea loc pe data de 27 iunie, pentru clasele a XII-a cursurile fiind finalizate pe 17 iunie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.