Educație

Lucrari de mintuiala la gradinita din Ruginesti

Iulia Nicolaie
30 sep 2008 790 vizualizări
Gradinita din comuna Ruginesti este pregatita pe jumatate sa isi primeasca prescolarii, intrucit la lucrarile efectuate s-au descoperit numeroase nereguli, atit de ordin administrativ cit si de executie. Proiectul de reabilitare este finalizat, dar spatiul inca nu se da in primire, astfel ca micutii sint obligati sa invete in cladirea veche

Iordache Bostan spune ca a gasit nereguli in realizarea lucrarilor de consolidare si renovare

Sumele alocate pentru aceasta institutie sint destul de mari - 400.000 lei, dar schimbarile facute in unitate nu au fost pe masura finantarii, dupa cum opineaza inspectorul scolar general Iordache Bostan. Astfel, gardul din fata gradinitei este inca neterminat, usile nu au sisteme de inchidere functionale, iar timplaria nu este de calitate. O alta problema e aceea ca grupurile sanitare nu functioneaza decit vara, deoarece au fost amplasate in afara unitatii si conditiile neprielnice pot determina spargerea tevilor. "Am auzit ca s-ar fi dat bani frumosi pentru acest proiect, dar se pare ca lucrarile facute nu sint pe masura valorii. De exemplu, gardul din fata e inca la stadiul de grund, nici macar nu a mai fost vopsit si pe deasupra oamenii au furat si ulucele de la bai", a comentat inspectorul general. De precizat ca "generalul" este originar chiar din comuna Ruginesti. Primarul comunei, Adrian Alexe, pare ca nu cunoaste aspectele semnalate si sustine ca lucrarile nu au fost inca finalizate, dar ca in circa doua saptamini gradinita va fi gata. "Am fost si eu in unitate, este curat, frumos, mult alb, mie mi-a placut. Mai avem de facut multe lucruri: sa terminam aleea, sa amenajam spatii verzi, sa achizitionam mobilierul si sa facem probe la centrala", a comentat edilul din Ruginesti. (Iulia OANCEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.