Educație

Terapia prin arta combinata, disponibila si in Vrancea

Gabriel Sava
7 iun 2005 945 vizualizări
24 de angajati ai centrelor pentru persoanele cu nevoi speciale din Vrancea vor invata secretele terapiei prin arte combinate.

Arta devine o modalitate eficienta de terapie a persoanelor cu deficiente din Vrancea. Ieri dimineata, 24 de angajati din centrele pentru adulti cu nevoi speciale din judet au fost prezenti la deschiderea cursurilor organizate de Fundatia de Sprijin Comunitar din Bacau. In cadrul programului de curs IMPART, cele trei reprezentante ale fundatiei intentioneaza sa le arate colegilor vrinceni in ce consta si cum poate fi aplicata terapia prin arta combinata, respectiv prin muzica, arta, miscare si joc. Actiunea va fi desfasurata pe parcursul a cinci zile de curs, timp in care angajatii din sistemul de protectie a persoanelor cu nevoi speciale vor afla despre modalitatile specifice de lucru in acest gen de terapie. "Proiectul IMPART a fost derulat la initiativa unei fundatii din Marea Britanie care, la scurt timp dupa Revolutia din decembrie \'89, a identificat o nevoie acuta de comunicare a copiilor institutionalizati. La inceput am fost o echipa mica si am ajuns pina la momentul in care, in anul 2000, ni s-a cerut sa editam un ghid de profil. Ghidul de muzica, arta, miscare si joc pentru copii si adulti cu nevoi speciale este singura publicatie de profil aparuta in tara", a declarat Lenuta Nastac, reprezentanta a Fundatiei de Sprijin Comunitar din Bacau. La capitolul lipsuri, una dintre participante a tinut sa remarce golul de legislatie care exista in nomenclatorul de meserii. "Profesia de terapeut prin arta combinata nu exista in acest nomenclator. Mai mult decit atit, nici macar organigrama Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului nu prevede ca incadrare decit pozitia referent- educator si nu una specifica terapiei prin arta combinata", a aratat una dintre participantele la curs. Reprezentantele Fundatiei de sprijin comunitar au amintit si de faptul ca fiecare dintre cursanti va primi o diploma, care sa le ateste competentele dobindite. Sesiunea de cursuri va lua sfirsit vineri, ultimul dintre momente fiind chiar inminarea diplomelor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.