Educație

Suraienii s-au rasculat impotriva unei educatoare

Iulia Nicolaie
27 sep 2008 1219 vizualizări
mai multi parinti s-au adunat ieri la Gradinita cu program prelungit nr. 2 Suraia, pentru a cere destituirea unei educatoare u aceasta nu a dat pe la gradinita de la inceperea anului scolar, fiind acuzata de localnici ca-i agreseaza pe micuti

Gradinita cu program prelungit nr. 2 Suraia s-a aflat ieri in centrul unui scandal, ce se vrea incheiat cu concedierea educatoarei Mariana Koroliuc. Parintii prescolarilor s-au intilnit cu directorul unitatii, pentru a discuta situatia cadrului didactic, acuzat de instabilitate psihica. Acestia sustin ca actuala educatoare s-ar purta necorespunzator cu copiii, ba chiar au adus in discutie si un posibil caz petrecut anul trecut, cind educatoarea ar fi intentionat sa stringa de git un copil, lasindu-i acestuia urme. Acuzatia nu poate fi insa verificata, caci parintii micutului in cauza sint plecati in Spania. De asemenea, deocamdata nu exista nici un fel de dovada a comportamentului inadecvat al educatoarei, ci doar marturiile copiilor care spun ca aceasta li se adresa cu apelative de genul "piticanie" si ca nu voia sa se apropie de ei pe motivul ca ar lua microbi. Mariana Koroliuc a predat si anul trecut la aceasta gradinita, insa cum unitatea avea program normal copiii nu au ramas prea mult pe mina cadrului didactic. De cind gradinita si-a prelungit programul, parintii sint mai mult decit preocupati de siguranta micutilor, pentru ca dupa-amiaza copiii vor trebui sa stea cu aceasta educatoare. "Vrem sa ne stim copiii in siguranta. Nu a venit deloc aici de cind a inceput gradinita, doar vine si pleaca cu microbuzul. A avut chiar si tupeul sa ne ceara noua bani pentru transport. Vom protesta miercuri in fata gradinitei, poate se ia vreo masura. Chiar trebuie sa moara un copil, ca sa se rezolve o problema?", se intreaba ingrijorata una din mamici, sustinuta de alti citiva parinti si bunici. De altfel, parintii au si trimis o petitie plina de acuzatii la Inspectoratul Scolar.


"Vrem sa se supuna unui consult psihiatric, dar refuza"


George Ariton, directorul Scolii de Arte si Meserii Suraia, care are in subordine Gradinita nr. 2, este indignat de legile incapabile sa faca dreptate in acest caz. Acesta ii sustine pe parinti si chiar a mentionat ca educatoarea se sustrage examinarilor psihologice si psihiatrice, care ar putea da posibilitatea luarii unor decizii din partea sefilor din invatamint. "Important e ca trebuie sa demonstram ca dinsa nu e apta sa relationeze cu copiii. Vrem sa se supuna unui consult psihiatric si aceasta refuza. Nu apare la gradinita dar, in schimb, aduce certificate ca ar fi bolnava. Daca aduce o hirtie de la psihiatri care demonstreaza ca e apta, dam in judecata si medicii respectivi. Doamna e foarte desteapta, stie foarte bine cum sa jongleze cu legea. Inteleg ca nici Inspectoratul nu e vinovat pentru ca legea o ocroteste si nu exista nimic prin care noi sa fim ajutati. Dar daca nu aduce hirtia de evaluare psihiatrica, vom putea avea un argument impotriva dinsei", a mentionat directorul George Ariton. Din motive necunoscute, acest cadru didactic a fost mutat din localitatile Sasu si Cirligele, unde a lucrat in anii trecuti. "Nu este posibil ca atunci cind lipsesti un an intreg si nu ai nici un copil inscris in grupa, sa nu se ia nici o masura de sanctionare, oricite certificate s-ar aduce de la medic", a adaugat revoltata o alta mamica. Educatoarea Mariana Koroliuc nu a aparut ieri la gradinita, desi parintii o asteptau pentru a purta o discutie cu aceasta. In ciuda insistentelor, reporterii nostri nu au reusit sa obtina si punctul de vedere al acesteia pina la inchiderea editiei. (Iulia OANCEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.