Educație

Tinerii olimpici au fost premiati si incurajati sa ramina in tara

Iulia Crețu
27 sep 2008 934 vizualizări
"De ce valorifica altii inteligenta cultivata de noi?", a intrebat retoric profesorul pensionar Vasile Gheorghita, prezent la festivitatea de ieri

Olimpicii vrinceni au fost premiati in cursul zilei de ieri, la sala de conferinte a Inspectoratului Scolar Judetean. Festivitatea, ce a avut loc in cadrul programului "Excelenta in educatie", a debutat cu cintarea Imnului National de catre corul "Mica Pastorala". La eveniment au participat nu doar olimpicii, ci si profesorii care i-au indrumat, acestia fiind recompensati cu premii in bani, tricouri si flori. Onorurile au fost facute de catre prefectul Dragos Mircea, inspectorul general Iordache Bostan, profesorul pensionar Vasile Gheorghita, dar si de inspectorii de specialitate. Elevii vrinceni au avut rezultate foarte bune in acest an, obtinind 3 premii I, 6 premii II si nu mai putin de 52 de mentiuni la olimpiadele nationale. Pe prima treapta a podiumului au urcat Livia Andreea Lupsa, eleva a Colegiului National Unirea - olimpiada de limba italiana, care de altfel a transmis si citeva cuvinte celor prezenti, Traian Ilie, elev al Grupului Scolar de Trasnporturi Auto - olimpiada de discipline tehnice, si Alin Ilie de la Liceul cu Program Sportiv - discipline tehnice. Pe locul II s-au clasat Raluca Cioca, Cristina Mihalcea, Maria Andreea Puiu, Elena Daniela Popescu, Andrei Filip si Ion Marin. "Va doresc sa fiti la fel de staruitori si perseverenti ca pina acum si sa ne faceti mindri ca sintem vrinceni", le-a urat tinerilor prefectul Dragos Mircea. Poate cel mai pertinent punct de vedere l-a avut profesorul pensionat, Vasile Gheorghita, care i-a incurajat pe elevi sa invete, inclusiv peste hotare, dar sa-si aplice cunostintele pentru schimbarea acestei tari. Acesta a apreciat si gestul de a-i recompensa si pe profesori, pentru munca depusa cu olimpicii. "Este prima data cind profesorilor li se da o asemenea atentie si va multumim. Olimpiadele au aparut intr-un moment dificil al educatiei romanesti. Cel mai important este faptul ca acestor copii trebuie sa le creem conditii sa ramina in tara; de ce valorifica altii inteligenta cultivata de noi?", a mentionat Vasile Gheorghita. Si inspectorul general Iordache Bostan le-a urat rezultate cit mai bune si multe izbinzi adolescentilor cu care Vrancea se poate mindri. (Iulia OANCEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.