Educație

Dansul step, adus pe scena Teatrului de o trupa americana

Mihaela Beșleagă
25 sep 2008 911 vizualizări
Focsanenii sint invitati sa asiste la un spectacol de dans inedit, adus in orasul nostru de celebra trupa americana de step Tony Waag"s Tap City.

Evenimentul va avea loc duminica, 28 septembrie, de la ora 20.00, pe scena Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia". Compania Tony Waag"â„¢s Tap City este condusa de Tony Waag si din ea mai fac parte dansatorii DeWitt Fleming, Derick K. Grant, Margaret Morrison si Karen Callaway Williams. Trupa, fondata in 1986 sub denumirea de American Tap Dance Orchestra, a sustinut sute de concerte, a participat in zeci de proiecte de filme si a incintat publicul din toata lumea. Citeva numere din programul pe care dansatorii americani il vor sustine la Focsani sint: Boogie Stop Shuffle, Crazy Rhythm sau Improvisations. Dansul tap este o forma de step, cunoscut publicului din Romania in special din aparitiile cinematografice ale actorilor Fred Astaire si Gene Kelly. Primul dans step din istorie s-a nascut in districtul numit "Five points" din Manhattan, SUA. Traditia acestui gen de dans a continuat, stilurile stepului fiind perfectionate de dansatori de culoare pe plantatiile din secolul XIX dar si pe strazile oraselor americane din secolul XX. Astazi, stepul reprezinta un fenomen artistic plin de inovatie, intrucit dansatorii isi adapteaza pasii propriilor ritmuri culturale. Compania de dans Tony Waag"â„¢s Tap City se afla in Romania la invitatia Centrului Cultural American, in cadrul programului Initiativa Artelor Spectacolului a Departamentului de Stat si va mai sustine spectacole si in orasele Bacau, Galati, Braila si Bucuresti. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.