Educație

Olimpici, premiati in Saptamina excelentei in educatie

Camelia Stănilă
22 sep 2008 1292 vizualizări
Elevii olimpici si dascalii care i-au pregatit vor fi premiati incepind de astazi pentru performantele obtinute in anul scolar trecut, in cadrul actiunii Saptamina excelentei in educatie .

Azi, olimpicii internationali isi vor primi diploma si premiul chiar de la premierul Calin Popescu Tariceanu, care ii va primi pe adolescenti la sediul Guvernului. Olimpicii care au reprezentat Romania la competitiile de peste hotare, urcind si in acest an pe podium, vor fi recompensati alaturi de profesori si in prezenta ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei. Intilnirea de la Palatul Victoria va deschide o serie de manifestari dedicate olimpicilor. La nivelul fiecarui judet vor fi onorati elevii, dascalii, dar si unitatile din care provin acestia. In Vrancea, premierea va avea loc pe 27 septembrie, in prezenta prefectului Dragos Mircea. 51 de elevi vor fi celebrati in cadru festiv, la nivel judetean, in conditiile in care anul trecut nici unul dintre elevi nu a ajuns la olimpiadele internationale. In cadrul manifestrilor prilejuite de "Saptamina excelentei in educatie" vor fi acordate diplome de excelenta, dar si recompense materiale. In 2007, medaliatii cu aur au primit 9.750 lei - premiul I, 7.750 lei - premiul II, 6.400 lei - premiul III, 4.600 lei - mentiunile si 3.150 lei- diplomele, iar pentru olimpicii din 2008 sumele vor fi actualizate cu rata inflatiei. Profesorii elevilor premiati primesc suma maxim corespunzatoare celui mai inalt titlu olimpic obtinut de elevii pe care i-au pregatit, in timp ce scolile primesc echivalentul sumei rezultate din adunarea premiilor tuturor elevilor olimpici care invata in respectiva unitate. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739389 zile, 23 ore, 29 minute, 51 secunde
era si timpul sa se gindeasca cineva si la ei,ptr ca merita din plin.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.