Educație

Deficientii de auz isi doresc biserica

Camelia Stănilă
20 sep 2008 1341 vizualizări
Micutii surdo-muti de la Centrul de Educatie Incluziva Elena Doamna din Focsani ar putea beneficia de o biserica a lor, in care sa asiste la slujbe in limbaj mimico-gestual. De citiva ani, copiii il au in rindul lor pe profesorul de religie Radu Birsa, fost elev al centrului, astfel ca s-au apropiat mai mult de riturile crestine.

De altfel, tinarul teolog va fi hirotonisit preot chiar luni, astfel ca un lacas de cult pentru copiii deficienti de auz ar fi un vis implinit. Conducerea scolii a discutat un asemenea proiect cu reprezentantii Consiliului Judetean, indentificind si un spatiu de 300 mp unde ar putea fi ridicata biserica. "Ne-am gindit la un asemenea proiect, cei de la CJ chiar au fost incintati. Acum avem doar o sala de clasa transformata in capela, pentru ca cei cu deficiente de auz sa se poata bucura de slujba in limbaj mimico-gestual. Am identificat si un spatiu de 300 mp, nu e mult pentru o biserica, dar pentru colectivul nostru e suficient", ne-a marturisit Paraschiva Sandulachi, directorul Centrului "Elena Doamna". (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 13 ore, 59 minute, 51 secunde
Situatia s-a mai imbunatatit la Centrul Scolar Elena Doamna de cand au reusit sa o schimbe pe escroaca de Ionelia Elena Suciu-fost directoare, hoata care fura mancarea copiilor de la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.