Educație

OPC vrea sa invete elevii sa traiasca sanatos

Nicoleta Cristea
18 sep 2008 729 vizualizări
Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor intentioneaza sa faca un parteneriat cu unitatile de invatamint, in cadrul caruia sa educe elevii sa traiasca sanatos. Campania de informare a copiilor vine ca urmare a unui protocol incheiat de ANPC si Ministerul Educatiei.

"In acest moment facem vizite prin scoli, iar in acest mod elevii pot afla despre disciplinele optionale «Educatie pentru sanatate» si «Stil de viata sanatos», materii care contin elemente de protectia consumatorilor. Noi recomandam in acest moment profesorilor ca la orele de dirigintie sa includa discutii in acest sens, pentru ca elevii trebuie educati. In acest mod vor intelege ce drepturi au si ce trebuie sa urmareasca pe aceasta linie", a aratat Dumitru Dila, inspector sef al OJPC. Daca in unele scoli inca nu exista o programa care sa includa ore de acest gen, la Colegiul National "Unirea" si la Colegiul Economic "M. Kogalniceanu" exista cursuri care sint apropiate ca tematica. "Sint scoli in care elevii nu fac astfel de ore, pentru ca nu opteaza pentru aceasta disciplina. Noi predam elemente de acest gen de circa 10 ani, mai mult la clasele terminale", spune Corina Ciucu, profesor de biologie la CNU. De proiect s-au aratat insa interesati si directorii care pina in acest moment nu au avut ore de informare pe linie de protectie a consumatorilor. Acestia au cerut sprijinul inspectorilor, pentru a asista la ore si a suplini pe unde este nevoie. "Cred ca se poate ca la citeva ore de dirigentie sa informam elevii pe aceasta linie si ar fi in beneficiul acestora ca inspectorii OPC sa vina la ore", spune Florin Iamandei, directorul Grupului Scolar Agricol "Valeriu D. Cotea". (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.