Educație

Micii cititori, premiati in cadrul programului Bibliovacanta

Camelia Stănilă
13 sep 2008 1180 vizualizări
In cursul zilei de ieri, Biblioteca pentru Copii si Tineret Focsani a organizat o festivitate de premiere a participantilor la programul Bibliovacanta . Programul a avut loc in perioada 17 iunie - 12 septembrie, fiind atrasi peste 2.500 de copii. In proiect au fost implicate 18 cadre didactice din 14 scoli vrincene.

Dupa cum a precizat bibliotecara Margareta Tataru in fata parintilor, copiilor si cadrelor didactice prezente la premierea de ieri, pe parcursul actiunilor au rulat 12 filme de desene animate si au fost citite peste 900 de carti, de catre 778 de copii. Centrul de interes a fost concursul "Cititorul verii", la care au participat peste 30 de copii. Cei mici au avut si acces la internet, multi dintre ei preferind acest mijloc de informare, fara a neglija insa cartile. "Cartile preferate de copii au fost cele de aventura, magie, science-fiction, mai putin cele din literatura romana, Isaac Asimov sau Constantin Chirita", a mentionat Margareta Tataru, bibliotecar coordonator al sectiei pentru copii. Dupa bilantul programului "Bibliovacanta" au fost recompensati peste 70 de micuti si profesori din diferite localitati ale judetului. Mihai Bogdan Tudorache, de la clasele I "" IV si Liviu Marian Lazar, de la clasele V - VIII au fost cistigatorii marelui premiu, placerea lecturii fiindu-le rasplatita cu cite 100 lei. Si ceilalti participanti au fost premiati cu rucsacuri, agende, borsete, reviste, pixuri, carnetele si integrame. Indiferent de premii, toti copiii s-au aratat foarte incintati: "Nu am cistigat doar experienta, ci si gustul de a citi. Ma regasesc in fiecare carte", ne-a marturisit Mihai Pavel, unul dintre premianti. (Iulia OANCEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.