Educație

Profesorii de la clasa, neplatiti la corectura tezelor unice

Camelia Stănilă
11 sep 2008 1126 vizualizări
Ministerul Educatiei le-a permis din nou dascalilor sa-si evalueze elevii la teze, in ideea eliminarii contestatiilor

Profesorii care predau la clasele a VII-a si a VIII-a vor face prima corectura a tezelor unice din urmatorul an scolar, dar fara bani. Vestea a fost adusa ieri profesorilor de istorie de inspectorul Dorin Cristea, care a transmis citeva din datele primite la consfatuirea nationala ce s-a desfasurat intre 3-5 septembrie la Sinaia, pentru dascalii de istorie si discipline socio-umane. Desi o metodologie de plata a cadrelor didactice implicate in tezele cu subiect unic nu a aparut inca, cert este ca prima corectura se face in scoli, de catre profesorii care au predat elevilor, in ideea ca astfel ierarhiile vor fi respectate, iar numarul contestatiilor va scadea considerabil. "Prima data, profesorul de la clasa va pune nota pe teza, apoi aceasta ajunge in centrul de evaluare, unde se va face a doua corectura. Va fi o problema daca apar diferente... Astfel, toata greutatea cade pe profesorul de la scoala, ca sa nu mai faceti reclamatii ca nu s-a corectat corect si sa trimiteti elevul la contestatii. Asa aveti interes sa fiti cu ochii pe elevi, sa nu se sufle, sa nu se copieze si nici nu va mai da mina ca unui copil de 6 sa-i puneti 10, spre exemplu. Veti corecta chiar daca nu aveti cursurile de formare facute. Problema e cu plata, caci corectura profesorului de la clasa intra in atributiunile sale didactice si probabil nu va fi platit", le-a spus dascalilor inspectorul Dorin Cristea. In consecinta, un profesor va fi platit doar daca va fi prezent si in centrul de evaluare, unde ii va nota pe elevii unei alte scoli. La consfatuirea de ieri s-a discutat si despre revizuirea programelor de istorie la clasele V-VIII si cultura civica la clasa a VII-a, alaturi de aspecte rezultate in urma analizei pe anul scolar 2007-2008, realizari la olimpiade si concursuri scolare. Probleme similare au fost abordate si la consfatuirea profesorilor de geografie, condusa de inspectorul Stefan Chipaila. Acesta a prezentat strict noutatile din metodologia examenelor de anul viitor, pentru bacalaureat precizindu-se si faptul ca elevii vor putea veni cu instrumente de desen la proba de geografie. "Este posibil ca elevii sa aiba de intocmit si grafice", a explicat Stefan Chipaila. (Camelia STANILA)


Au uitat de monumente


Profesorii de istorie au fost certati ieri de inspectorul de istorie Dorin Cristea, pentru ca au uitat de inventarierea monumentelor de pe raza localitatilor unde predau. Acesta a demarat inca de anul trecut un demers de acest gen, in ideea publicarii unei carti despre "Monumentele istorice de pe raza judetului Vrancea". Desi numele dascalilor va aparea in lucrare, acestia nu s-au inghesuit sa trimita datele. "Doar de la patru profesori am primit, din care unul de geografie. Chiar nu doriti sa apareti intr-o carte? Eu nu va inteleg! E chiar asa de greu sa cautati niste date si sa faceti o scurta descriere despre un monument care de regula este in centru, linga scoala sau primarie? Doar v-am dat o bucatica mica de facut!", a apostrofat inspectorul Dorin Cristea, cerindu-le profesorilor sa se mobilizeze, ca lucrarea sa poata aparea in acest an. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 1 ora, 42 minute, 29 secunde
Rusine comunistilor, dati banii oamenilor
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.