Educație

Bostan a scapat de mustrare, dar e trimis in teren

Camelia Stănilă
5 sep 2008 991 vizualizări
Inspectorul scolar general ii va mustra insa pe directorii codasi la sedinta din 12 septembrie

Inspectorul general Iordache Bostan a scapat ieri de mustrarea ministrului Cristian Adomnitei, in videoconferinta convocata inainte de inceperea anului scolar, desi situatia autorizatiilor de functionare nu s-a imbunatatit considerabil. Nominalizat pe ultimul loc anul trecut, judetul Vrancea a scapat de aceasta data de reprosuri, insa dispozitiile date de seful invatamintului au vizat o mai buna monitorizare a scolilor in teren. "Exista judete care pe linga faptul ca nu au autorizatii, nu au raportat nici situatia la Minister sau daca au raportat-o au facut-o chiar noaptea trecuta. Credeam ca dl ministru o sa ne certe, insa a dat si motivatii pentru lipsa autorizatiilor, si anume problema utilitatilor. Nu s-a trecut insa cu vederea nici vina directorilor, care nu au facut demersuri pentru obtinerea autorizatiilor", a spus bucuros Iordache Bostan, mentionind ca Vrancea nu a mai fost nominalizat la nici unul din aspectele negative. De altfel, seful ISJ a adaugat ca intentioneaza sa le ceara directorilor, la sedinta de lucru de pe 12 septembrie, si o copie dupa documentele care atesta faptul ca au solicitat avizul sanitar, lucru pentru care a si aminat acordarea calificativelor anuale. Daca ministrul Cristian Adomnitei spune ca de anul trecut numarul autorizatiilor s-a marit cu doar 10%, la nivel de tara, conducerea ISJ spera ca pina pe 1 octombrie lucrurile sa mai evolueze. Potrivit lui Bostan, la sfirsitul acestei saptamini se vor stabili punctele critice, in urma vizitelor facute de ASP, inspectori si reprezentantii Prefecturii. La videoconferinta de ieri, ministrul a mentionat ca 90% din cladirile scolilor care nu primesc autorizatie nu se afla in paragina, ba unele chiar sint reabilitate, insa nu au fosa septica sau canalizare, astfel ca a cerut primarilor sa se implice pentru asigurarea acestor utilitati. "Cele 2 miliarde de lei vechi (200 mii lei "" n.r.) pentru a construi o fosa septica si pentru a face un put din care sa ai apa menajera macar pentru a avea o toaleta la standard, nu este o cheltuiala foarte mare", a argumentat Cristian Adomnitei, comparind cu fondurile de 1 - 1,2 milioane lei alocate prin Minister, in vederea reabilitarii unei scoli. Oficialul a cerut ca pina la 15 septembrie sa se verifice si instalatiile de incalzire, aprovizionarea cu combustibil, transportul elevilor, derularea programului "Cornul si laptele", dar si stadiul lucrarilor demarate in unitati. De altfel, ieri in Vrancea a fost prezent si un reprezentant al MECT care a verificat investitiile derulate cu sprijinul Bancii Mondiale. (Camelia STANILA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.