Educație

Scolile, atrase mai mult de camerele video

Camelia Stănilă
3 sep 2008 820 vizualizări
unitatile de la tara sint lasate insa in grija pazei comunale

Unitatile de invatamint considera tot mai necesare mijloacele de supraveghere video sau sistemele de alarmare audio, pentru asigurarea securitatii in perimetrul scolii. Mai multe licee, dar si scoli generale, inclusiv din mediul rural, si-au asigurat din surse proprii astfel de dotari. Printre primele care au dorit sa-si stie in siguranta bunurile, elevii si profesorii se afla Grupul Scolar de Transporturi Auto Focsani, Colegiul Unirea, Grupul Scolar "Simion Mehedinti" Vidra, Scoala de Arte si Meserii nr. 1 Gagesti, Scoala cu clasele I-VIII Bogza si Sihlea, Scoala Serbanesti- Corbita, Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" Odobesti (corpul D), Scoala Unirea - Odobesti si Scoala Slobozia Bradului. Potrivit datelor detinute de Inspectoratul Scolar, si directorii altor unitati si-au exprimat intentia de a monta camere video in scoli, cum ar fi la Tifesti, Vrincioaia, SAM Paunesti sau Liceul de Muzica si Arte Plastice Focsani. Aceasta si in conditiile in care tot mai multe unitati scolare au fost sparte, inclusiv in Focsani, iar printre suspecti s-au aflat chiar proprii elevi. Sint insa si exemple in care directorii considera ca securitatea in scoala este bine pusa la punct, chiar si cu paznici. "Noi nu consideram necesare camerele de luat vederi, pentru ca avem un sistem bine pus la punct, nimeni nu intra fara sa fie legitimat. Poate am putea sa montam o camera la intrare, asta ca sa-i mai verificam pe paznici", ne-a spus directorul Colegiului Economic, Radu Stefan. De altfel, unele scoli si licee si-au asigurat paza prin firme specializate, in astfel de cazuri fiind Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" Focsani sau Scoala din Adjudu Vechi. Cele mai mari probleme sint insa in mediul rural, unde au si fost sparte mai multe scoli in ultimii ani, fiind vizate in special calculatoarele din laboratoarele de informatica. "Pe timp de noapte, securitatea pentru un numar de 34 unitati scolare din cele 146 cu personalitate juridica este asigurata de paznici, in special pentru unitatile scolare mari din mediul urban. Pentru unitatile din rural securitatea este asigurata de paza comunala organizata de postul de politie sau de paznicul Primariei", se arata intr-un raport al Inspectoratului Scolar. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.