Educație

Sfintul Grigore Dialogul

Valentin Muscă
3 sep 2008 667 vizualizări
A fost unul din cei mai importanti ierarhi ai Bisericii latine Numit si Grigore Cel Mare, acest episcop al Romei a fost unul din cei mai mari papi din istoria Bisericii Latine si a condus Biserica Romei intre 590-604.

Functionar al Imperiului Roman, din 575 a intrat in monahism si a ajuns in scurt timp unul din cei mai insemnati slujitori ai Bisericii. Importanta sa este cu atit mai mare cu cit a condus Biserica Romei in perioada marilor migratii, dupa caderea Imperiului Roman de Apus, cind popoarele germanice dominau efectiv Europa de Vest. In timpul sau, mare parte din insulele Britanice au fost increstinate, reusind sa numeasca episcopi in ele mai indepartate tinuturi. Dar meritele sale nu sint doar in plan administrativ, ci si in plan spiritual. De la papa Grigore Cel Mare avem pina azi "Liturghia Darurilor mai inainte sfintite", pe care si crestinii ortodocsi o oficiaza in Postul Mare. De asemenea, s-a ingrijit si de consolidarea puterii papale, dar nu a uitat nici de saracii care umpleau strazile Romei. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.