Educație

Talent eseistic vrincean, premiat la Baia Mare

Ziarul de Vrancea
2 sep 2008 2269 vizualizări
Elevele Ana Maria Stefan si Claudia Vasuian din clasa a XI-a de la Colegiul National Al. I. Cuza au cistigat cite o mentiune in cadrul concursului national de eseuri Next Generation , organizat intre 25-29 august la Baia Mare

Adolescentele, care au fost insotite si de colega lor Sorina Savulescu, au fost indrumate de profesoarele Teodora Bentz de la CNC si Florenta Orasanu de la Grupul Scolar "G. G. Longinescu". Competitia, ce a reunit circa 90 de tineri din Romania si Ucraina, s-a aflat la cea de-a VI-a editie, iar anul acesta a avut ca tema consilierea vocationala. Pe linga eseuri, participantii au fost implicati activ si in dezbateri despre autocunoastere si cariera, organizate zilnic cu sprijinul psihologilor si managerilor de proiect. De altfel, elevii au lucrat efectiv si la elaborarea unor proiecte pentru tineri, lucru care ii va ajuta cu siguranta pe viitor. Discutiile si lucrul in echipa au fost imbinate si cu jocuri interactive, seri festive si excursii interesante, tinerii avind ocazia sa vada manastirile din zona de nord a tarii, cimitirul de la Sapinta sau inchisoarea din Sighetul Marmatiei. (I. OANCEA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.