Educație

200 de catedre, inca vacante

Camelia Stănilă
2 sep 2008 1301 vizualizări
Inspectoratul Scolar a ramas cu circa 200 de posturi vacante, din care doar 60 complete, in urma sedintelor publice de repartitie desfasurate saptamina trecuta.

Cum numarul catedrelor aflate la dispozitia suplinitorilor calificati a depasit 830, procentul care va ajunge pe mina necalificatilor sau pensionarilor este destul de mare si in acest an. Conducerea ISJ se asteapta ca si unii din tinerii suplinitori sa mai renunte la repartitii, insa spera sa nu se ajunga in situatia de anul trecut, cind "golurile" de la catedra au fost acoperite inclusiv pe 20 septembrie, la o saptamina dupa inceperea anului scolar. "Din pacate, si anul acesta va mai dura cu ocuparea posturilor, pentru ca multe din mediul rural sint ocupate doar formal. Acestea probabil vor ajunge la pensionarii din localitatile respective sau la persoane in curs de calificare, considerate ca necalificate. Speram sa nu fie insa prea multe astfel de cazuri", a fost de parere inspectorul general Iordache Bostan. Inspectorii de resurse umane vor mai organiza o sedinta de repartitie, pentru corecturi, pe 4 septembrie, tot pentru suplinitorii calificati, in acest sens afisind ieri si lista posturilor vacante. De aceasta data au fost introduse si noi posturi, cele aparute in urma concediilor de crestere a copilului, dar si cele rezervate pentru inspectorii sau directorii care abia acum au primit numire pe functie, in conditiile in care detasarea li s-a incheiat la 31 august. "Acolo unde au mai ramas 2-3 ore ii vom lasa pe directori sa le ocupe, in principal cu cadrele din scoala", a precizat inspectorul de personal Cristi Stiru. Inainte de a fi repartizati pe post, necalificatii vor trece si printr-o testare, organizata pe 8 sau 9 septembrie. La aceasta data, pensionarii vor mai ocupa o parte din catedele ramase, prin cumul sau plata cu ora. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.