Educație

Sesiunea a doua, cu noroc pentru 77,93% din bacalaureati

Camelia Stănilă
30 aug 2008 777 vizualizări
145 de candidati la bacalaureat nu au reusit sa promoveze, 12 fiind insa la un pas de pragul mediei 6.00Sesiunea a doua a bacalaureatului din acest an a adus rezultate bunicele judetului, promovabilitatea fiind de 77,93% inainte de contestatii.

Desi unele judete au raportat procente mult mai bune, exagerat de mari am spune, in Vrancea mediile obtinute de restantieri nu au "batut la ochi". Din cei 699 de candidati inscrisi la aceasta sesiune, 657 au si trecut prin salile de examen. Potrivit statisticilor intocmite deja de Inspectoratul Scolar, in urma afisarii de ieri a rezultatelor, 512 candidati au fost declarati promovati, din care 377 absolventi de liceu zi (76,94%), 113 de la seral (79,58%) si 32 de la frecventa redusa (84,28%). 145 de candidati au fost declarati respinsi, din care 133 au fost cu medii sub 5, in timp ce restul de 12 au fost la un pas de promovare, avind medii intre 5 - 5.99. O parte din acestia probabil ca au si depus ieri dupa-amiaza contestatii, in speranta de a primi citeva sutimi in plus, pentru a nu mai fi nevoiti sa repete si la anul examenul. Cit despre cei promovati, cei mai multi, in numar de 233, au avut medii intre 7 - 7.99. 206 din cei care au rasuflat usurati au obtinut medii intre 6- 6.99, alti 70 au avut medii intre 8 -8.99 si doar 3 au avut medii mari, de peste 9. Analizind rezultatele, conducerea ISJ a fost de parere ca era normal ca promovabilitatea din aceasta sesiune sa fie mai mica decit in iunie. "Nu-mi pot explica in acest moment faptul ca procentul de promovabilitate de la frecventa redusa este mai mare decit la zi, chiar si la seral este ceva mai mare. O explicatie ar fi faptul ca numarul de candidati a fost mai mic. Probabil ca acestia sint si mai maturi decit tinerii sub 18 ani, sint mai interesati de aceasta diploma de bacalaureat. Poate au joburi care presupun detinerea diplomei si astfel sint mai constientizati decit cei care au absolvit in acest an", a fost de parere inspectorul general Iordache Bostan. Rezultatele finale ale bacalaureatului vor fi afisate luni, 1 septembrie. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.